Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöldborsós pecsenye kacsamáj

Zöldborsós pecsenye kacsamáj

Sokak számára megosztóak lehetnek a belsőségek. Viszont népes rajongó tábora van a pecsenye kacsamájnak. Ez a recept nekik szól leginkább.

A hízott kacsamájon kívül a pecsenye kacsamáj is kedvelt alapanyag egy gyors ebédhez, ráadásul igazi ínyencségnek számít.

A májat alaposan tisztítsuk meg. A nem odaillő részeket távolítsuk el. Öntöttvas edénybe helyezzünk zsíradékot, majd a kamado sütőnket melegítsük elő. A legjobb választás kacsazsírt használni. A faszenen készült májnak, kellemes füstös íze lesz. 

Szeleteljünk apró darabokra hagymát és fokhagymát, majd helyezzük bele az edénybe. Miután megpirult a hagyma tegyük hozzá a májat. 

Oreganoval és borssal ízesítsük. 

Tehetünk hozzá pirospaprikát és pici paradicsomlevet is. 

A forró edényben 10 percig főzzük, ezután fordítsuk meg a májat és a másik oldalukat is további 10 percig készítsük. Forgatás után tegyünk bele előfőzött cukorborsót. Remekül passzol a borsó édes íze a májhoz.  

Fontos, hogy csak a legvégén sózzuk. 

20 perc alatt elkészül, így akár egy gyors ebédnek is kiváló megoldás lehet. 

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek