A hízott kacsamájon kívül a pecsenye kacsamáj is kedvelt alapanyag egy gyors ebédhez, ráadásul igazi ínyencségnek számít.
A májat alaposan tisztítsuk meg. A nem odaillő részeket távolítsuk el. Öntöttvas edénybe helyezzünk zsíradékot, majd a kamado sütőnket melegítsük elő. A legjobb választás kacsazsírt használni. A faszenen készült májnak, kellemes füstös íze lesz.
Szeleteljünk apró darabokra hagymát és fokhagymát, majd helyezzük bele az edénybe. Miután megpirult a hagyma tegyük hozzá a májat.
Oreganoval és borssal ízesítsük.
Tehetünk hozzá pirospaprikát és pici paradicsomlevet is.
A forró edényben 10 percig főzzük, ezután fordítsuk meg a májat és a másik oldalukat is további 10 percig készítsük. Forgatás után tegyünk bele előfőzött cukorborsót. Remekül passzol a borsó édes íze a májhoz.
Fontos, hogy csak a legvégén sózzuk.
20 perc alatt elkészül, így akár egy gyors ebédnek is kiváló megoldás lehet.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf