Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Töltött tarja Recept

Töltött tarja Recept

A sertés tartja, a legkedveltebb alapanyag a grillezés és bbq világában. Akár a bevált klasszikusok is új értelmet nyerhetnek Kamadóban. 

A kolbásszal töltött karaj, mindenki számára ismerős lehet akár hétvégi vagy ünnepi fogásként. A tartja, a zsírszöveteknek köszönhetően nem szárad ki sütés közben. Ez az étel jellemzően nem bbq tartományban szokott készülni. De egészen új szintre emeli a lassú sütés ennek a fogásnak az értelmét.

Alapjában véve az előkészületek megegyeznek a hagyományossal. A tarját egy hegyes késsel felszúrjuk a közepén és belehelyezzük a kolbászt. A disznóvágási szezonban ezek a hozzávalók sok vidéki háztartásban megtalálhatóak. De hentesnél és boltban is könnyen beszerezhetőek. Tölteléknek, mindenképp sütnivaló kolbászt válasszunk. Ha szükségesnek látjuk, zsineg segítségével kötözzük meg a húst. Fokhagymakrémmel dörzsöljük be a felületet, majd alaposan szórjuk meg BBQ Rubbal. A 120 Celsius fokos kamadóban, Füstölő fa használata mellett kezdjük el sütni. A klasszikus fogás egy könnyen szeletelhető változat, azonban itt kicsit tovább kell sütni. 3 óra elteltével csomagoljuk be a húst hentespapírba, majd 92 Celsius fokos maghőmérsékletig süssük. Ezután pihentessük a húst és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezután tudjuk szépen szeletelni. Viszont megéri ennyit várni rá, mert hidegen is puha és omlós lesz.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek