Korábban már mi is bemutattuk, hogyan lehet kiváló szendvicset készíteni tarjából. A recept megtekinthető itt: https://grilldepot.hu/tepett-malacos-szendvics
Most azonban egy teljesen más ízvilágú szendvicset szeretnénk megmutatni, melynek alapja a GrillDepot - Chili Lime RUB-ja. Ennek a fűszernek köszönhetően igazi nyárias ízvilágot adhatunk kedvenc szendvicsünknek, mely nem csak a húsban de a mártásban is visszaköszön.
A mártásunk egy Ranch szósz lesz hozzá. Az egyik főszereplője ennek a receptnek. Nemcsak azoknak ajánljuk akik nem szeretik az édes mártásokat amelyek már összemosódtak a bbq nevével, hanem azoknak is, akik szeretnek új ízeket megkóstolni. Idehaza Farm szósz néven találkozhatunk vele. Ez egy eredeti amerikai öntet, amely még csak most kezdi meghódítani a világot.
Elkészítése hasonló az Aioli mártáshoz, inkább állagában tér el.
Hozzávalók:
- 2 dl joghurt
- 3 ek majonéz
- 1 tk GrillDepot - Chili Lime Rub
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 0.5 tk csemege paprika
- 1 tk mustár
- zöldfűszerek
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd 1 órára a hűtőbe állni tesszük. A chilis, limeos fűszerezés remekül passzol a mártásunkhoz. Nem csak húsokhoz, hanem salátákhoz is remek választás.
A tépett húst a már ismert módon elkészítjük, még jobb ha ezt is a GrillDepot Rubbal fűszerezzük.
Ezután összekészítjük a zöldségeket. Mivel ez egy nyárias, mediterránabb szendvics, érdemes sok zöldséget használni.
Ebbe a szendvicsbe, csemege uborka, friss saláta, paradicsom, jalapeno, olíva került. Az előre lepirított ciabbattára felhelyezzük a hozzávalókat és már fogyaszthatjuk is. Igazi ízrobbanásban lesz részünk és garantáltan megváltozik bennünk a pulled porkról alkotott kép.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf