Grilldepot Pizzakő betét Classy 54 Gömbgrillhez

Grilldepot
5.150 Ft
4.636 Ft
Kedvezmény: -10%
Az akció időtartama: 2025. 03. 17. - 2026. 03. 17.
Menny.:
db

Nélkülözhetetlen kiegészítő pizzasütéshez.

Méret: 300mm

Cikkszám: 0274-2
Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás ha a termék készleten van: 2025. április 03.
5.150 Ft
4.636 Ft
Kedvezmény: -10%
Az akció időtartama: 2025. 03. 17. - 2026. 03. 17.
Menny.:
db

Leírás

Pizzakő betét Classy 54 gömbgrillhez: Igazi olasz pizzasütés otthon!

A pizzakő nem űrtudomány és ne higgy a túlmisztifikált pizzasütő kőlap reklámoknak, melyben különleges tulajdonságokkal ruházzák fel a valójában egyszerű kerámia vagy kő sütőlapot. Ettől függetlenül valóban egy különleges konyhai eszközről van szó! Az 1,5cm vastagságú sütőkő tehát egy egyszerű kőlap, ez fogja a kemence hatást elősegíteni, mely elengedhetetlen az igazi pizza sütéséhez. Ha sütöttél már normál sütőben pizzát, akkor a tészta belül valószínűleg kiszáradt, kemény lett vagy alja elázott a megrekedt párától. Ez azért törtéhet meg, mert a konyhai sütőben egyrészt nem lehet 350-400 °C -ot előállítani (mely a pizzasütő kemencét üzemi hőmérséklete), de ami ettől is fontosabb, hogy a hőleadás nem egyenletes.

Hogyan működik a pizzakő?

A sütőkő lényege a porózus természetes alapanyag, mely a sütés közben szabályozza a párát. A friss tészta és feltétből párolgó víz egy részét felszívja, így nem ázik el a pizza alja. A másik fontos tulajdonság a nehéz, vastag hőtároló anyag, mely a vékony tepsi helyett egyenletesen sugározza a hőt.

Hogyan használd?

A sütőkövet először melegítsd fel a grillben kb 350°C (pizza mérettől és egyéni ízléstől függően ez lehet 300°C de akár 400°C is), konyhai sütő esetén amennyire csak tudod (valószínűleg 250°C). A forró kőre kell gyorsan ráhelyezned a friss pizzatészát, mely egyéni pratikát, rutint igényel. Légy óvatos és gondold át előre a lépéseket! Vagy a sütőből csak egy pillanatra húzod ki a sütőkövet, majd gyorsan teszed rá a pizzát, vagy a sütőből kiveszed a sütőkövet és a pulton helyezed rá a pizzatésztát. A lényeg, hogy a sütőbe minél gyorsabban visszakerüljön! Ha elég forró a sütő és a kőlap is, akkor a pizza néhány perc alatt elkészül! A pizza külseje szuper ropogós lesz látványos tészta buborékkal és megégett foltokkal, belül pedig puha!

Átmérő: 300mm

Pizzakő Sütőkő

Paraméterek

Átmérő 300mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
93.73%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Grilldepot elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.