Leírás
Organic Smoke: Nem faipari maradékáru, nem hulladékból készült! Valóban prémium minőségű füstölőfa!
A termékünk gyártása különös gondossággal történik, az Organic Smoke füstölőfa nem maradék anyagból, vagy fahulladékból készül, hanem már a fa kivágásától tervezve az étel füstölés a cél! A technológia fejlesztése és a gyártás is Európában történik. Az Organic Smoke növény-egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik, 0% vegyszer található a termékben, illetve a tökéletes nedvességtartalom szabályozásnak köszönhetően a gombásodástól sem kell tartani.
"Csonk" méret, nagyobb darabok: Míg a füstölő chips elsősorban rövid idejű hideg- és melegfüstölésre ajánlott, addig a facsonkok órákig tartó BBQ-hoz előnyösebb.
De hát ez csak fa! Miért vegyek prémium minőséget étel füstöléshez?!
Az Organic Smoke gyártója, felismerve a növekvő igényt, kifejezetten vegyszer mentesen kezeléssel, tudatosan füstölő fa termékre fókuszálva gyártja a termékeit. Míg a faipari hulladékok, fa tüzelőanyagok tartalmazhatnak penészgombát, gombát, gyantát, olaj maradványt, kéregre tapadt idegen anyagokat vagy bármilyen vegyi anyagot, addig az Organic Smoke csomag tartalma nem más mint 100% természetes fa, vegyi anyagoktól mentesen! Így kerül ki a gyárból és a szállíthatóság és raktározás sem jelent veszélyt, erre bizonyíték a növény-egészségügyi certifikációnk is. Az Organic Smoke termékek Ausztráliába és Új-Zélandra is exportálásra kerülnek, ahol különösen szigorú szabályoknak kell megfelelni a növény- és élelmiszeripari termékeknek. A kedvező árainkat tekintve miért ne választanál egy kifejezetten füstölésre tervezett fa terméket, mely biztonságos és a technológiának köszönhetően maximálisan hozza az elvárt aromát!
Diófa csonk: A Hickory fához hasonló aroma, annak európai őshonos megfelelője. A diófa füstje a Hickory füstölőfa ízvilágához hasonlítható, annak picit erősebb, karakteresebb változata. Miért ragaszkodnál az import fa termékhez, ha Európában is elérhető annak megfelelője?! Tudjuk, hogy a Hickory beégett név a BBQ világban, de Európában ez nem őshonos faj, viszont létezik annak alternatívája. A facsonkok nagyobb mérete miatt előnyösebb hosszú ideig tartó füstöléshez szmókerekhez, kamadókhoz. BBQ sütéshez ideális. |
Hogyan használd a füstölőfát?
A füstölőfát helyed a már parázsló faszénre. A felhasználók egy része a használat előtt benedvesíti. Ez nem kötelező ajánlás, akkor érdemes, ha nehezen tudod elérni a célhőmérsékletet. A víz elpárolgásáig a fa nem gyullad be, de a füst minősége sem a legtökéletesebb. Ha tudod tartani a megfelelő hőmérsékletet, mely alatt a füstölő fa nem gyullad be, de nem is enyhül a füst, akkor nem szükséges a nedvesítés. A legjobb füst nem a tömör fehér füst! Ennek nagy része valószínűleg vízgőz, mely nem süt hanem párol. Ugyan akkor túlságosan félni vagy izgulni sem kell, csak dobd rá a füstölődet a parázsra és élvezd az étel füstös ízét! A megfelelő célhőmérsékletre gyorsan rá fogsz érezni.
Vélemények
Ami miatt csak 4 * az az hogy ez a 3 l / csomag kiszerelés számomra félre vezető volt, hiszen 3 liter nem egyenlő 3 kg val , amennyi fa belefér a 3 l zacskóba annyit kapsz, és én botor módon félre értettem és mikor megláttam a csomagot , kicsit csalódott voltam. Jó lenne feltüntetni, illetve inkább súlyban megadni.