Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Organic Smoke Diófa füstölő csonk 3L

1.949 Ft
Menny.:db

"Európai Hickory": A Hickory füstölőfa európai megfelelője, rendkívül hasonló, de erőteljesebb változata. 

Prémium minőségű diófa csonkok szmókerekhez, kamadókhoz, hideg füstölőkhöz.

Cikkszám: 0014-4
Várható szállítás: 2024. június 24.
(2)
1.949 Ft
Menny.:db

Leírás

Organic Smoke: Nem faipari maradékáru, nem hulladékból készült! Valóban prémium minőségű füstölőfa!

A termékünk gyártása különös gondossággal történik, az Organic Smoke füstölőfa nem maradék anyagból, vagy fahulladékból készül, hanem már a fa kivágásától tervezve az étel füstölés a cél! A technológia fejlesztése és a gyártás is Európában történik. Az Organic Smoke növény-egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik, 0% vegyszer található a termékben, illetve a tökéletes nedvességtartalom szabályozásnak köszönhetően a gombásodástól sem kell tartani.

"Csonk" méret, nagyobb darabok: Míg a füstölő chips elsősorban rövid idejű hideg- és melegfüstölésre ajánlott, addig a facsonkok órákig tartó BBQ-hoz előnyösebb.

Organic Smoke füstölőfa

De hát ez csak fa! Miért vegyek prémium minőséget étel füstöléshez?!

Az Organic Smoke gyártója, felismerve a növekvő igényt, kifejezetten vegyszer mentesen kezeléssel, tudatosan füstölő fa termékre fókuszálva gyártja a termékeit. Míg a faipari hulladékok, fa tüzelőanyagok tartalmazhatnak penészgombát, gombát, gyantát, olaj maradványt, kéregre tapadt idegen anyagokat vagy bármilyen vegyi anyagot, addig az Organic Smoke csomag tartalma nem más mint 100% természetes fa, vegyi anyagoktól mentesen! Így kerül ki a gyárból és a szállíthatóság és raktározás sem jelent veszélyt, erre bizonyíték a növény-egészségügyi certifikációnk is. Az Organic Smoke termékek Ausztráliába és Új-Zélandra is exportálásra kerülnek, ahol különösen szigorú szabályoknak kell megfelelni a növény- és élelmiszeripari termékeknek. A kedvező árainkat tekintve miért ne választanál egy kifejezetten füstölésre tervezett fa terméket, mely biztonságos és a technológiának köszönhetően maximálisan hozza az elvárt aromát! 

Diófa füstölő chipsDiófa csonk: A Hickory fához hasonló aroma, annak európai őshonos megfelelője.

A diófa füstje a Hickory füstölőfa ízvilágához hasonlítható, annak picit erősebb, karakteresebb változata. Miért ragaszkodnál az import fa termékhez, ha Európában is elérhető annak megfelelője?! Tudjuk, hogy a Hickory beégett név a BBQ világban, de Európában ez nem őshonos faj, viszont létezik annak alternatívája.
A testes, kissé édes és kesernyés füstaroma erőteljes, ezért érdemes -az étel fajtájától függően- más fa fajtákkal keverve használni. A diófa füstölő alkalmas egyaránt marha, szárnyas és sertés füstölésre, de az egyéni ízlés dönt végső sorban.  Érdemes tehát figyelembe venni, hogy ez a legkarakteresebb, füstős, kesernyés aromát nyújtó füstölőfa fajta! A diófa füstje sötét-barnás színű.

A facsonkok nagyobb mérete miatt előnyösebb hosszú ideig tartó füstöléshez szmókerekhez, kamadókhoz. BBQ sütéshez ideális.

Hogyan használd a füstölőfát?

A füstölőfát helyed a már parázsló faszénre. A felhasználók egy része a használat előtt benedvesíti. Ez nem kötelező ajánlás, akkor érdemes, ha nehezen tudod elérni a célhőmérsékletet. A víz elpárolgásáig a fa nem gyullad be, de a füst minősége sem a legtökéletesebb. Ha tudod tartani a megfelelő hőmérsékletet, mely alatt a füstölő fa nem gyullad be, de nem is enyhül a füst, akkor nem szükséges a nedvesítés. A legjobb füst nem a tömör fehér füst! Ennek nagy része valószínűleg vízgőz, mely nem süt hanem párol. Ugyan akkor túlságosan félni vagy izgulni sem kell, csak dobd rá a füstölődet a parázsra és élvezd az étel füstös ízét! A megfelelő célhőmérsékletre gyorsan rá fogsz érezni. 

Vélemények

4.50
2 értékelés
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 01. 30.
Kellemes ízhatás, markáns, fűszeres ízt ad a húsoknak.
|
2021. 10. 17.
A fa minősége tényleg kiváló, hibátlan. Nagyon jól lehet füstölésre használni, a húsok páratlan illatot és aromát kapnak.
Ami miatt csak 4 * az az hogy ez a 3 l / csomag kiszerelés számomra félre vezető volt, hiszen 3 liter nem egyenlő 3 kg val , amennyi fa belefér a 3 l zacskóba annyit kapsz, és én botor módon félre értettem és mikor megláttam a csomagot , kicsit csalódott voltam. Jó lenne feltüntetni, illetve inkább súlyban megadni.