Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit érdemes tudni az acél kamadoról?

Mit érdemes tudni az acél kamadoról?

Az acél kamadóknak hatalmas rajongó tábora van hazánkban. Mutatjuk miért jó választás.

A Grilldepot Steel Egg Acél Kamado grill XL grill egy rendkívül jó választás. Kinézetében a kamadó grilleket idézi, azonban egész más tulajdonságokkal bír.

Már méretében is impozáns látvány. Az 50 cm-es rácsméret, a kerámia társaknál is elismerést érdemel. Ehhez társul a hozzá való öntöttvas grillrács, amely hosszú ideig tartja a magas hőmérsékletet.

A grill egy duplafalú, szigetelt, acélból készült eszköz.

Használatában kulcsfontosságú az anyaghasználat.

A Kerámia grilleket lassú felmelegedés jellemzi. Az acél kamadó azonban, jó hővezető képességének köszönhetően, rendkívül gyorsan melegszik. Ezért érdemes minimális parazsat az eszközbe helyezni. A szigetelésnek köszönhetően jól tartja a hőt, és a külső burkolat sem forrósodik át. A grillen mindenhol érezhető a prémium anyaghasználat.

Tartós festéssel van ellátva, amely ellenállóvá teszi a környezeti behatásoknak.

A legfőbb előnye azonban az árazás. Egy kerámia kamadó akár többszöröse is lehet, így, ha fontos az alacsonyabb ár, mindenképp jó választás.

Leginkább a grillezés szerelmesei kedvelik. A készülékben található egy melegen tartó rács, mellyel a már elkészült fogások melegen tarthatóak. Az öntöttvas rács közepe kivehető, így a faszenet bármikor zavartalanul a tűztérbe helyezhetjük anélkül, hogy az egész rácsot el kellene mozdítanunk.

Akkor sincs probléma, ha barbecue célra szeretnénk használni. Rendelkezik deflektor tartó ráccsal, éppen ezért könnyedén átalakítható indirekt sütővé. Ilyenkor figyelni kell, hogy valóban kevés tüzelőanyagot használjunk,  mert nehezebben kontrollálható a hőtartás. Néhány próbálkozás után, biztosan kitapasztaljuk a helyes használatát. Természetesen a deflektor és grillrács közzé vizesedényt is helyezhetünk, így jobban kontrollálható a hő. Illetve érdemes a szellőző nyílásokon csak egy minimális rést hagyni, ezzel lassítva az égést és hőáramlást.

A szigetelt kialakításnak köszönhetően a hideg, téli napok sem jelentenek neki akadályt.

Kisebb összejövetelhez vagy akár népesebb családok kiszolgálására is alkalmas. Éppen ezért nem kell a méret miatt kompromisszumot kötni. Nagy mérete ellenére könnyen mozgatható.

Belépő szintű grillek közül a legjobb választás.

Tartalomhoz tartozó címkék: Grill bemutató