Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mary May - szarvasbélszín steak, füstölt libamájjal, lilaburgonya pürével

Mary May - szarvasbélszín steak, füstölt libamájjal, lilaburgonya pürével

A Mary May, nemcsak előételnek de főételnek is kiváló. Az alapanyagok könnyedén beszerezhetők a hypermarketekben. A szarvas a libamáj és a lilaburgonya íze tökéletes harmóniát alkotnak egymással. Csak minimális fűszerezést igényel.

Mary May
(Szarvasbélszín steak, füstölt libamájjal, lilaburgonya pürével)

A vadászati idény alatt könnyebben juthatunk friss szarvashúshoz, de a hypermarketekben is könnyen beszerezhető alapanyagnak számít. A szarvashús a vörös húsokhoz tartozik. Húsa - mint általában a vadállatok húsa - egészségesebb, mint a háziállatoké. Ennek egyik oka a változatosabb táplálkozás, amit az erdő, mező nyújt számukra. Életmódjukból adódóan izmosabb, szárazabb, rostosabb a húsuk. Több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz. A bélszín pecsenyehús, a hátszín és a fartő közti hosszúkás rész, amely egyike a legértékesebb húsoknak. 

A Mary May, nemcsak előételnek de főételnek is kiváló, akár az ünnepi asztalra is. A Szarvas a libamáj és a lilaburgonya íze tökéletes harmóniát alkotnak egymással. Minimális fűszerezést igényel csak.Hozzávalók:

  • 20 dkg Szarvasbélszín
  • 10 dkg Libamáj
  • 20 dkg Lilaburgonya
  • 1 dl Tejszín
  • Bors

Elkészítés


A lilaburgonyát meghámozzuk, megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, összetörjük, tejszínnel kikeverjük és sóval ízesítjük.
A megtisztított libamájat 120 celsiusos grillsütőben, forró füstön, indirekt zónában 20 percen keresztül sütjük. A BBQ tartományban készült libamáj egészen új megvilágításba helyezi ezt az alapanyagot. Kellemesen szaftos és füstös végeredményt kapunk.
A szarvas bélszínt alaposan megtisztítjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 1 órára.
A Kamado Grillsütőt 160 Celsiusra melegítjük.
Direkt zónában, összesen 15 percig sütjük mindkét oldalát. 50 Celsius belső maghőmérsékletnél tekinthetjük elkészültnek. Ezután pihentetjük a húst, majd roppantott borssal és sóval ízesítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,

Grilldepo séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek