Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Húsvéti füstölt-főtt csülök kamadóban elkészítve

Húsvéti füstölt-főtt csülök kamadóban elkészítve

A Húsvétkor elmaradhatatlan hidegtálak fő eleme a füstölt-főtt csülök. Foszlós kaláccsal, tormával, főtt tojással nagyon sok ünnepi asztalon megtalálható. Megmutatjuk, hogyan készíthetjük el könnyedén az otthoni grillsütőnkben.

Az elkészítés nagyon egyszerű. Bárki megpróbálkozhat vele, egészen biztos sikerrel fog járni.
Szükségünk lesz friss, bőrös, csontos hátsó csülökre és sóra. Mi a Gonzalo fűszercsalád Parrilla fűszersóját használtuk és ajánljuk hozzá mindenkinek. Rendkívül fontos a só minősége és mennyisége, mert akár a végeredmény túl sós is lehet vagy éppen sótlan. 950 ml vízhez 50 gramm sót keverünk, tehát az egy liter víznek az 5%-a só. Annyi sóoldatos vizet készítünk, amely ellepi egy edényben a csülköt.

Ezután 36 órát hagyjuk hűtőben, hogy a pác teljesen át tudja járni a húst.

A hagyományos elkészítésénél, az előre megfüstölt csülköt szokás megfőzni. Ezzel szemben a mi elkészítési módunk előnye, hogy egyszerre történik ez a folyamat, hiszen a bbq meleg füstje fogja utánozhatatlanná tenni.Ha már húsvét, tegyük stílusosan egy tojás grillbe, azaz Kamadó sütőbe, de bármilyen bbq sütő alkalmas a feladatra.120 Celsius fokra melegítsük elő sütőnket és helyezzük a lecsöpögtetett csülköt a rácsra! Helyezzünk füstölőfát a parázsra és körülbelül 6 órán keresztül süssük a húst! 95 celsius maghőmérsékletnél vegyük le a rácsról a húst majd hagyjuk pihenni.

Mindenkinek javasoljuk elkészíteni egyszerűsége és ízletessége miatt.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek