Leírás
Ismerd meg az új PRO szériát
- Új, fémszálas tömítést kapott a kamado. Ez nem csak esztétikus, hanem funkciója is van. Valamivel időtállóbb és nagyon jól szigetel.
- A lemez deflektort kőlapra cseréltük. Minden PRO szériás kamadóhoz kőlap jár ajándékba.
- Új esővédős felső szellőző.
Grill és Barbecue sütő egyben, ajándék deflektor kőlappal:
Családi méret. Készíts kényelmesen grill és barbecue ételeket akár 6-8 fő számára. Itt már nem kell kompromisszumokat kötni a sütési felületet illetően. Akár tarja, akár BBQ oldalas lesz a menü.
Működéséhez egy kis adag faszén elegendő. A közel 2,5cm-es falvastagságú kerámia test és a benne lévő 2cm vastagságú kerámia betét (Firebox) biztosítja az alacsony fogyasztást és az utánozhatatlan hőtartást.
Egyszerű hőfokszabályozás
Rengeteg módja van a megfelelő hőfok beállításának, ezért nem kell kétségbe esni ha elsőre nem sikerül úgy ahogy szeretnénk. Az első pár sütés alkalmával ki fogjuk tapasztalni, hogy az általunk vágyott hőfokot mennyi szénnel és hozzá adott levegővel tudjuk létrehozni. Az alsó és felső szellőzők nagyon könnyen kezelhetőek.
Most minden Grilldepot márkájú kamado grillhez ajándék deflektort adunk!
A deflektor lap az a kiegészítő, ami elengedhetetlen, ha Barbecue technikával szeretnénk a húsokat, köreteket elkészíteni. Funkcióját tekintve ez egy hőterelő lap az izzó faszén és a grillrács között, amely megakadályozza, hogy a rácson készülő étel direkt hőt kapjon, így létrehozva egy alacsonyabb hőmérsékletű indirekt zónát. Ezzel a technikával tudunk BBQ ételeket készíteni.
Tudtad? Egy kamadó több mint egy BBQ grill!
Az évezredes hagyományt őrző, vastag falakkal rendelkező kerámia grillsütő számtalan módon alkalmazható és minden egyes megoldásnál különleges ízélmény lesz az eredmény!
Barbecue: A legnépszerűbb technika kétség kívül a barbecue (BBQ), mellyel lassú sütéssel, alacsony hőfokon szaftos és omlós marha vagy sertés húsok süthetők. A BBQ egy külön műfaj, melynek végtelen formájú változata létezik a felhasznált hús, rub (szárazpác), füstölőfák és fűszerek által.
Kemence: Akár egy igazi kemence, a vastag hőtárolós kerámia fal, a faszén tüzelés, a minden oldalról sugárzó hő által klasszikus kemencés ételek is készíthetők. Csülök, pogácsa, kenyérlángos, de hőálló kerámia- vagy vaslábasban készíthető ételek is. Természetesen a méret okozhat némi kompromisszumot, hiszen a kamadók mérete jellemzően kisebb (de éppen ezért a felfűtés egyszerűbb).
Grill: Csak gyújtsd be a faszént, tedd fel a grillrácsot és már is indulhat a gyors grillezés. Steak, filézet csirkecomb, zöldségek...rövid idő alatt elkészíthetők, akár csak egy hagyományos faszenes grillsütőn.
Pizza és kenyérfélék: Hagyományos konyhai sütőben soha nem fogsz kapsz igazi pizza élményt. De egy kamadóval igen! Felfűtheted akár 350°C-ra és igazi olasz, vagy amerikai pizzát süthetsz (a pizzakő opcionális kiegészítő!). A pizza kívül pár perc alatt ropogós lesz, míg belül puha.
10 év garancia a kerámia testre
1000 °F (530 °C)! Ekkora hőt képes elviselni a kerámiatest károsodás nélkül, melyre 10 év garanciát vállal a gyártó! Minden kamado grillsütőre jellemző a profi kivitelezés. Tartós Mullit tűzálló kerámia test, zománcozott burkolat, rozsdamentes rugók, öntött vas kiegészítők és bambusz fa fogó. A gyár és termékei CE, FDA, BSCI és ISO 9001:2000 tanúsítványokkal, certifikációkkal rendelkeznek.
Garancia
Kerámia testre: 10 év
Egyéb fém alkatrészek: 2 év
Fa alkatrészek: 1év
Firebox: 1 év
Hajszálrepedések a kamadó felületén, ez normális?
Igen, ez teljesen normális jelenség, az alábbi leírás segít ezt megérteni.
"Mi történik azonban, ha a mázak hőtágulása (alfája) nagyobb, mint a cserépé?
A máz ebben az esetben jobban akarna zsugorodni, mint a ráragadt cserép. Ha az egy vízszintes csempelap lenne, akkor a máz zsugorodása húzná magával felfelé a cserepet, ami kilépne a síkból és szélsőséges esetben felvenne egy „hamutartó” alakzatot. De ha a tárgyunk nem sík, hanem térbeli alakzat akkor, a cserép nem mozdul el a húzóerő hatására. A máz viszont továbbra is össze akar menni, tehát a máz belsejében egy húzófeszültség ébred. Minél nagyobb a hőtágulások különbsége a máz annál nagyobb húzófeszültségbe kerül, mindaddig amíg a húzófeszültség a mázat belülről szét nem szakítja. Vagyis a máz hajszálrepedéseken keresztül szétszaggatja magát. Ez a hamisítatlan hárisz jelensége.
Minél nagyobb a máz hőtágulása annál apróbbra, annál jobban szakítja szét magát a máz. Közismert a mázas kerámiák hárisz érzékenysége."
Forrás: https://ceramiccenter.hu/mazak/
Tehát emiatt a a jelenség miatt nem kell aggódni, sőt ez még erősebbé és ellenállóbbá teszi magát a kerámia grillt.
Paraméterek
Külső átmérő | 54cm/21" |
Grillrács terület | 1662m2 |
Grillrács átmérő | 46cm |
Sütőtér magasság | 80cm |
Tűzállóság | 1000 °F / 537 °C fokig |
Méret | 110cm x 65cm |
Súly | 100kg |