Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BBQ sertés fej

BBQ sertés fej
Kevesen tudják, hogy sertés fejből készül az egyik legjobb tépett hús. Az USA-ban nemcsak BBQ felhasználásban népszerű ez az alapanyag, de a Roasted Pig is kedvelt fogás, ilyenkor ropogósra sütik a malac fejet.

A következő receptből egy nem mindennapi alapanyag körvonalazódik, amely tökéletes BBQ-hoz. Leginkább kocsonyához vagy disznósajthoz terjedt el a használata. Azt azonban kevesen tudják, hogy ebből készül az egyik legjobb tépett hús. A pofa része megfelelő zsír és hús mennyiséget tartalmaz, az egyik legszaftosabb része a sertésnek. Az USA-ban nemcsak BBQ felhasználásban népszerű ez az alapanyag, de a Roasted Pig is kedvelt fogás, ilyenkor ropogósra sütik a malac fejet.

Az alaposan megtisztított sertés fejet, csak sóval kell bedörzsölnünk. Ezután mehet is a grill sütőbe. A BBQ alsó tartományában érdemes készíteni, 120 Celsius környékén. A só mellett érdemes füsttel ízesíteni. A markánsabb füst jól áll neki, ezért az Organic Smoke - Diófa füstölő fáját javasoljuk az elkészítéshez. 2 óra elteltével csomagolhatjuk a fejet. Mérete és minősége miatt a hentespapír ideális választás a csomagoláshoz.
Tipp: a Hentespapírt használat után ne dobjuk ki, mert tökéletes begyújtós lehet belőle a következő grillezésnél!

Csomagolás után 120 celsiuson folytathatjuk a sütést. Egészen 96 Celsius maghőmérsékletig készülhet. Ezután lehetőleg 1 órát pihentessük! Rengeteg húst tartalmaz a fej része, így biztosan elég lesz több ember részére is. Pihentetés után kézzel vagy medvekarommal tépjük szét a húst és keverjük össze jó minőségű bbq szósszal. Mi a Sweet Baby Ray's Kickin' Bourbon BBQ szószt választottuk a kellemes Whiskys íz miatt. Remekül passzol a karakteresebb húsokhoz.

Az elkészült húst fogyaszthatjuk szendvicsben, salátával vagy sült burgonyával. Garantált kedvenc lesz és nagy sikert arathatunk vele, hiszen egy teljesen más élményben lesz részünk a tépett húsok világában.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: BBQ sütés Receptek