Az armadillo tojás, nevét az azonos nevű állatról kapta. Ez az állat, a kémény páncéljába gömbölyödik össze, ha veszélyt érez. Ez a kinézet hasonlít nagyon a receptben szereplő "tojásra".
A töltelékhez szükségünk lesz reszelt trappista vagy cheddar sajtra melyet apróra vágott, savanyított jalapeno paprikával keverünk össze. Ezekből csináljunk bonbon méretű golyókat és tegyük hűtőbe.
Ezt követően ízesítsünk be kb, 1 kg darált marhahúst. Elegendő hozzá só, bors keveréke. Még ízletesebb lehet, ha különböző borsféléket használunk fel.
A darálthús legyen szobahőmérsékletű a könnyebb formázhatóság miatt. Ezután 10 dkg darálthúsba tegyük bele a trappista golyókat és formázzunk gömb alakot. Majd tekerjük baconbe.
A BBQ sütőt melegítsük fel 120 celsiusra és 2 órán keresztül süssük készre a tojásokat. Az utolsó órában jobb minőségű bbq szósszal kenjük be a tojások felületét.
2 óra elteltével azonnal fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf