Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Újdonság a GrillDepottól - Vanilla Cinnamon RUB, vörös húsokhoz kifejlesztve!

Újdonság a GrillDepottól - Vanilla Cinnamon RUB, vörös húsokhoz kifejlesztve!
Szenvedélyünk a grill és bbq sütés, ezért nem állunk meg a saját márkás grillsütőknél. Hosszas tesztelések során kifejlesztettünk egy új, hiánypótló  - egyenlőre két tagból álló - fűszercsaládot, hogy minden hústípusból és köretből kihozzuk a maximumot. 

A GrillDepot választékában elérhető egy új, saját márkás fűszercsalád, amely letisztult, egyedi és különleges ízjegyekkel teszi különlegessé BBQ fogásainkat. Ezúttal a GrillDepot - Vanilla Cinnamon RUBot teszteltük, mely leginkább vörös húsokhoz lett fejlesztve.
A Szárazpácot, egy pulyka combbal párosítottuk. A pulykának rendkívül jól állnak az édes ízek, de ugyanez elmondható más szárnyashúsokról és bizonyos sertésekről is.
A pulykát alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Ahhoz, hogy a fűszer jobban tapadjon, egy teáskanál mustárral alaposan bedörzsöljük a húst. Ezután egyenletesen beszórjuk a felületét fűszerrel. Kezdetben a barnacukor, a fahéj és a vanília dominál a fűszernél. De ez sütés közben megváltozik, így bátran fűszerezzünk.
A grillsütőt melegítsük elő 120 Celsius fokra. Használhatunk füstölőfát is a jobb eredmény eléréséhez. Körülbelül 2 óra füstölés után, csomagolhatjuk a húst. Csomagolás előtt javasolt méz és paradicsomlé keverékével alaposan átkenni a combot. De használható erre a célra jobb minőségű BBQ szósz is. Erre azért van szükség, mert a végeredmény gyönyörű pirosas árnyalatot fog mutatni. Csomagolva, további 2.5 órán keresztül süssük 120 Celsius fokon. Ezt követően már fogyaszthatjuk is.A fűszer ízjegyei teljesen megváltoznak a sütés végére. A Füst és édeskés ízek dominálnak leginkább. A fahéj kiemeli a pulyka ízeit, nem pedig elnyomja azokat.
Gyerekek is kedvelni fogják, hiszen egyáltalán nem csípős.
Azoknak is ajánlott akik kísérletezni szeretnek új ízekkel. Rengeteg lehetőség rejlik benne. A végeredmény viszont garantált. Nem lehet vele elrontani a sütést és gyümölcsös bbq szószokkal is remekül használható.

Jó étvágyat!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Grillfűszerek_ rubok_ szószok