Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Smashed burger

Smashed burger

Hatalmas tempóban hódít a "smash burger láz". Megnéztük mi az igazi siker titka.

A hamburger folyton képes a megújulásra. A kézműves hamburgerek már kezdenek feledésbe merülni, pedig pár éve még rengeteg vállalkozás jött létre a street food őrület hatására. Az egyszerű szaftos burgerektől a gigászi monstrumokig, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A kézműves hamburgerek mindig is az aktuális divatot voltak képesek meglovagolni, sokszor különleges hozzávalók társaságában.

Aztán hirtelen elkezdődött a Smash burger népszerűsége. Ezek a burgerek szorosan az ellentétjei elődeiknek. Bár egy eddig is létező műfaj volt, ami az USA-ból indult útjának, mégsem volt különösebben népszerű idehaza. Majd egyik pillanatról a másikra kinőttek a földből, a Smash burgerezők és soha nem látott népszerűségre tettek szert.

A Smash burger húspogácsája vékonyra nyomott, általában 2 db. A hús roppanós és jól átsütött. A faggyú és a hús jobban karamellizálódik ezáltal az illata és íze is sokkal finomabb. Vagy ha nem is finomabb, de másabb a megszokottnál. 

A húspogácsán kívül a sajt a másik főszereplő. Ezen kívül csak néhány hozzávaló szükséges, bacon, uborka, szósz. Összességében az egyszerűsége miatt lett népszerű gyerekek és felnőttek körében is egyaránt.

A jó idő közeledtével egyre több kertipartin készülnek hamburgerek. De ha szeretnénk smash burgerrel kedveskedni szeretteinknek, könnyedén elkészíthetjük. Elegendő egy rostlap beszerzése és kezdhetjük is.

A húspogácsákat sütőpapír között kilapítjuk és már mehetnek is a forró rostlapra. Mindkét oldalát pirítsuk meg és az utolsó percekben tehetjük a sajtot is rá. Sajtból a könnyen olvadó típusút válasszuk. A húst, sóval és borssal ízesítsük. Ezután pirítsuk le a zsemléket is és készen is vagyunk.

Szokás mondani, hogy a változatosság gyönyörködtet. Így mindenkinek ajánlott a kipróbálása. 

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek