Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pork Belly Burnt Ends recept

Pork Belly Burnt Ends recept

Nemektől és korosztálytól függetlenül a Pork Belly Burnt Ends mindenki kedvence.

A császárhús rendkívül jó alapanyag a gasztronómiában. A grillen is remekül elkészíthető. De a legjobb, ami történhet vele, ha Pork Belly Burnt Ends készül belőle. Nem is gondolnánk, hogy ennyire új ízeket lehet ebből az alapanyagból előhozni. Édes, füstös és nem lehet abbahagyni.

Egy nagyobb darab egész császárhúst kockázzunk fel 2,5-3 centiméteres darabokra. Ha szeretnénk, a bőrét eltávolíthatjuk. De egész nyugodtan maradhat is rajta a bőrös rész.

SPG azaz, só, bors, fokhagyma keverékéből álló fűszert használunk ízesítésre. A befűszerezett oldalas kockákat 120 Celsius fokos Kamadoba helyezzük. 1 órán keresztül füstölő fa segítségével sütjük. 

Ez idő alatt készítünk egy almalé, olvasztott teavaj, méz keveréket.

Ezt a keveréket egy alu tálcába öntjük és beletesszük a húst. Annyi keverékre van szükségünk, hogy a császárhúst majdnem ellepje. Ezután lefedjük a tálcát és visszahelyezzük a grillbe, ahol 3 órán keresztül hagyjuk készülni.

Az utolsó résznél a sütő hőmérsékletét 180 Celsius fokra kell felemelni, majd a húskockákat egyenként a rácsra helyezve meg kell pirítani. Amikor szép kérget kaptak a kockák, ismét keverjük össze az alu tálcában lévő almalé-teavaj-méz keverékkel. 

Melegen a legomlósabb, de visszamelegítve másnap is fogyaszthatjuk.

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek