Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Porchetta Day a debreceni Rednekk BBQ étteremben

Porchetta Day a debreceni Rednekk BBQ étteremben

Megrendezésre került az idei első workshop, amely a Rednekk BBQ és a GrillDepot közös munkájából jött létre. Azoknak akik a távolság vagy a rossz idő ellenére nem tudtak részt venni az eseményen, részletesen beszámolunk az itt készült receptről.


 

A debreceni Nagyerdő közelsége remek hangulatot adott a szabadtéri sütögetésnek. Bőrös szalonnát készítettünk a lelkes jelentkezőkkel. A résztvevőkön nagy volt a teher, mivel nemcsak az egészet önállóan kellett elkészíteniük, de a kész porchettát az étterem vendégei meg is vásárolhatták.Előkészületek

24 órával a workshop kezdete előtt a szalonna darabokat egy páclébe tettük, úgynevezett zöldfűszeres teába.

Ez a tea a következőket tartalmazta:
-Szárított fűszerek (oregano, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, rozmaring)
-Matcha tea
-Gonzalo Parrilla with Chimichurri fűszersó

A páclének köszönhetően ízletes és szaftos végeredményt kapunk, valamint a felpuhult bőrt könnyebb kötözni.
Elkészítettük a tölteléket is, amiben pici olajon reszelt hagymát pirítottunk, tettünk hozzá fokhagymát, fűszerpaprikát, marha alapelvet és szárított zöldfűszereket. Ezután sűrüsödésig főztük.

A sütés
A bőrével lefele kiterített szalonna darabokat szárazra töröltük, a hártyákat eltávolítottuk, majd a bőr egyharmadát levágtuk. Ez azért fontos, mert a göngyölésnél csak a külsejét boríthatja bőr. Végül alaposan bemasszíroztuk a töltelékkel a szalonna belső részét.
Göngyölés után következhetett a kötözés. A zsineg hossza, a szalonna hosszának nyolcszorosa legyen. Hamar rá lehet érezni a kötözésre, mindenkinek meglepően gyorsan sikerült elsajátítani.A GrillDepot, Weber smokereiben sütöttünk. A begyújtás után megtöltöttük a vizestálat és egy órán keresztül csomagolva sütöttünk. Ezután csomagolás nélkül ment tovább a sütés, további 1 órán keresztül.Majd kikerültek a vizes edények és direkt hőn további másfél órát sütöttük, folyamatosan forgatva a szalonnát, és almaecetes-almaleves keverékkel spriccolva ameddig a bőr el nem kezdett ropogós lenni.
Már csak a tálalás volt hátra, amely szintén nagyon jól sikerült a jelentkezőknek. Nem csak mi voltunk elégedettek, de az étteremben fogyasztó vendégek tetszését is elnyerte.
 

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Kiállítás_ rendezvény