Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pellet szemle

Pellet szemle

A gyártók nagyon gyorsan reagáltak a pellet grillek megjelenésére. Ezért egészen egyedi és különleges tüzelőanyagok is könnyedén beszerezhetőek. 

Korábban már írtunk a pellet grillek előnyeiről. A hozzájuk tartozó pelletekről pedig itt fogunk részletesebben beszámolni. Maga a pellet fogalma már régebbről ismerős lehet. Ezzel az eljárással készítenek takarmányt, hal etetőanyagot, almot vagy akár fűtőanyagot. 

Összetétele minden esetben szálas, rostos anyagból áll és préseléssel állítják elő, ritkább esetben kötőanyaggal. A tüzelőanyagról kapták tehát nevüket a pellet grillek.

Természetesen egészen egyedi és új megközelítéssel készülnek ezek a termékek. Amint már a BBQ sütéseknél megszokhattuk, jelentős különbség van egyes füstölőfák között. Viszont elengedhetetlen sok esetben a használatuk, mert a faszén nem képes elegendő füstös ízaromát kölcsönözni a húsoknak. A pelletek ezért különböző fákból készülhetnek, melyek égés során folyamatosan a fára jellemző tulajdonsággal füstölik a húsokat. 

Nagyon fontos, hogy a grill pelletek nem faipari hulladékból készülnek. Ezek a fák kizárólag erre a célra vannak kitermelve. 

Az Organic Smoke termékek ismerősek lehetnek a Füstölő csonk vagy Füstölő chips alapanyagok miatt. Természetesen a pellet piacon is jelen vannak. Rendkívül intenzív ízeket produkál. Kiválóan oldja meg a pellet grillekre jellemző enyhén füstös ízt. Jóval markánsabb ízvilágot érhetünk el segítségével.

Több íz is elérhető belőlük:

-Cseresznye 

-Alma

-Tölgy

Ezek a típusok természetesen 100% természetes fából készülnek és tökéletesen visszaadják a fára jellemző ízjegyeket. Lehet kísérletezni, ha keverékeket készítünk. Ízesítésre különböző aroma pelleteket is használhatunk. Így még egyedibbé tehetjük az ízvilágot.

A népszerű Ameco aroma pellet kínálatában 3 ízvilág is elérhető.

-Fokhagymás

-Zsályás

-Rozmaringos

Ezek a pelletek keményfából és gyógynövényekből készülnek. Segítségükkel pedig rengeteg lehetőséget kapunk a húsok ízesítéséhez. 

Amennyiben faszenes grillünkben szeretnénk kipróbálni ezeket az ízeket, arra is tökéletesen alkalmasak a pelletek, természetesen csak a füstölés miatt. Füstölő doboz segítségével akár gázgrillben is használhatjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok