Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ősszel indul a kamado sütők időszaka

Ősszel indul a kamado sütők időszaka

A grillszezon lassan a végéhez ér, de a BBQ szezon igazából csak most indul. Ősszel is rengeteg alapanyag kerülhet felhasználásra egy megfelelő kerti sütőben.

A Kamado sütők, a hidegebb idők nagy nyertesei, hiszen nem igényelnek komolyabb felügyeletet és megbízható működésük garantálja az egyenletes sütést. A hőtároló vastag falak és az íves, tojás alaknak köszönhető folyamatos körkörös meleg légáramlat tökéletes és egyenletes hőleadást biztosít, mely órákon át tartó BBQ sütésre is alkalmassá teszi ezt a különleges grillt. Közvetlen grillezés (direkt grill) esetén a grillrács alatt a parázsló faszén gyors hőkezelést biztosít, míg a hőhatároló deflektor kőlapok használata indirekt, lassú barbecue sütésre (low and slow)  alkalmas. Csak a tökéletes minőségű faszénről kell gondoskodnunk ilyenkor.

A kamadó felépítése és működése


A Kamado a leghosszabb élettartamú grill eszköz. Rendszeres takarítást sem igényel, hiszen öntisztulók. Nem utolsó sorban pedig minimális faszénnel is stabilan működnek akár a leghidegebb napokon is.
50-400 celsius között bármilyen étel elkészítésére alkalmasak, így akár pizzát vagy kenyeret is készíthetünk benne. De akár főtt ételek elkészítéséhez is ideálisak. Nézzünk erre néhány példát:

A GrillDepot Kamadói már tartalmazzák a szükséges deflektor lapot amely arra hivatott, hogy a közvetlen parazsat megakadályozza. Így az indirekt sütés könnyedén kivitelezhető. Természetesen deflektor lap nélkül hódolhatunk a klasszikus grillezésnek is.
Begyújtásnál javasolt a grillkémény használata.

Fontos, hogy ne használjunk a begyújtásnál folyadékot! Sokkal inkább javasolt a begyújtókocka használata.

Mivel egy kamadóról beszélünk, ezért érdemes hosszú távban gondolkodni a begyújtás során is. A kemikália mentes begyújtás legkedveltebb eszköze az elektromos begyújtó. Egyszerű, gyors, tiszta megoldás, amely hosszú távon gazdaságos is.

A Kamado grillek az egész világot meghódították. Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek.

Több féle méret közül választhatunk és egyaránt alkalmas otthoni vagy akár professzionális felhasználásra. De garantáltan örömét leli benne minden felhasználó, mivel egyszerű a használata és nem igényel odafigyelést. Aki szeretne jobban elmélyedni benne azoknak a légáramlás szabályozó rendszer kötelező kiegészítő. Nemcsak kényelmesebb tőle a sütés, hanem pontosan szabályozható is. Ezáltal akár telefonról is irányíthatjuk a sütést.

Ha egy olyan sütőt keresünk, ami tökéletesen alkalmas hobbi vagy akár professzionális felhasználásra, mindemellett a kertünk dísze is és nem utolsó sorban gazdaságos, akkor a Kamado sütő a megfelelő választás.

Szilágyi Zoltán,

Grilldepot séf


 

Tartalomhoz tartozó címkék: BBQ sütés Grill bemutató