Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Onion Steak szendvics

Onion Steak szendvics

A szendvics John Montagu, Sandwich grófja révén vált ismertté 1768-ban. Valószínűleg nem is sejtette, hogy milyen hatalmas népszerűsége lesz később az általa kitalált ételnek.

A szendvicsnél sokoldalúbb étel talán nem is létezik. Egy fontos szabály van, mégpedig, hogy két szelet kenyér közzé vagy valamilyen péksüteménybe kerüljön a feltét. Ezen kívül más szabály nem létezik az elkészítésére. Kerülhet bele tojáskrém, felvágott, rántott hús, tenger gyümölcse, sült hús, sajtok. Igazából bármi.  Könnyen szállítható, ezért népszerű tízórainak iskolába, munkahelyre is. Természetesen néhányan profi szintre emelték a szendvics fogalmát.

Olaszországban és azon kívül is hatalmas népszerűségnek örvendenek a panini szendvicsek. Az igazi kultusza viszont Amerikában lett ennek az ételnek. Hatalmas franchiseok születtek az USA-ban, melyek az egész világon ismertek lettek szendvicseikkel. Természetesen a grill és bbq világa is bővelkedik szendvicsekben. Rövid idő alatt az egész világ megismerte a tépett húsos vagy a steak szendvicseket.

Önmagában egy igen népszerű kategória a steak szendvicsek világa. A marhahúson kívül elegendő néhány hozzávaló. Jellemzően a kevés hozzávalókból nagy mennyiség kerül a péktermékekbe. 

Sokan kevésbé tudnak sikereket elérni steak készítésben. Ennek nemcsak a hús lehet az oka, hanem az elkészítés módja. A BEEFBOX remek megoldás lehet mindazoknak, akik biztosra szeretnének menni. Egy rendkívül egyszerű és megbízható készülék, amely beltéri használatra is ideális. Amennyiben kevésbé márványos marhát sütünk, vékony szeletekre vágva ízletes szendvics alapanyagot kaphatunk.

A vékonyra szeletelt marhahúst halmozzuk a péktermékre.  Ahhoz, hogy egy kiváló Onion Steak szendvicset kaphassunk, vöröshagymát vastag szeletekben pirítsunk le egy kis vajon, majd fűszerezzük és worcestershire szósszal keverjük össze. Főzzük tovább és a legvégén majonézzel és csemege paprikával kikavarva tehetjük is a szendvicsre. 

Használhatunk friss salátát is. A hagyma és a marhahús keveréke önmagában is tökéletes elegyet alkot. Minden vendég elégedett lesz egy ilyen szendvics elfogyasztása után. 

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek