Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyik maghőmérőt válasszam?

Melyik maghőmérőt válasszam?

A maghőmérő egy háztartásban lassan annyira elengedhetetlen lesz, mint egy konyhai mérleg. Nemcsak a konyhában, de a grillnél is nagy segítség lehet. Cikkünkből kiderül milyen szempontok alapján érdemes maghőmérőt választani. 

Az egyre részletesebb receptek sokszor már a maghőmérsékletet adják meg iránymutatónak, mintsem az elkészítési időt. Nemcsak a konyhában, de a grillnél is nagy segítség lehet. Cikkünkből kiderül milyen szempontok alapján érdemes maghőmérőt választani. 

Többféle kivitel áll a vásárlók és felhasználók rendelkezésére a piacon. Mutatunk pár típust, hogy könnyebben ki választhassuk a számunkra megfelelőt. Miután maghőmérő tulajdonosok leszünk, érdemes beszereznünk hozzá egy jó minőségű elemet beszerezni, ezáltal hosszú ideig használhatjuk.

Második fontos lépés megnézni a kalibrációt. Bár új termékeknél általában nem szokott előfordulni kalibrációs probléma, de mindenképp ellenőrizzük a hőmérő pontosságát.  Ez nem csak első alkalommal szükséges, hanem félévente egy alkalommal javasolt, mert ezzel elkerülhetjük a mérésből adódó kellemetlenségeket. Egy steaknél akár egy-két Celsius fokos mérés eltérés is tud problémát okozni.

A legegyszerűbb úgy elvégezni az ellenőrzést, hogy felforralunk egy edényben vizet. Optimális esetben a víz forráspontja 100 Celsius. A forrásban lévő vízbe beletesszük a maghőmérőnk szondáját és itt tudjuk ellenőrizni, hogy valóban 100 Celsius fokot mutat. Amennyiben eltérés van azt a számot érdemes fejben tartani és következő használatnál belekalkulálni a különbséget.

 

Nézzük, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk!

Az úgynevezett bicskahőmérők, az adott alapanyag pillanatnyi hőmérsékletének mérésére hivatottak.

A Thermopro TP19 digitális maghőmérő egy kiváló eszköz, amely számos hasznos funkcióval rendelkezik. Így nem csak otthoni, de vendéglátó egységek számára is kifejezetten ajánlott. Az egyik nagy előnye, hogy pillanatok alatt képes a pontos maghőmérsékletet meghatározni. Ez hasznos mindenképp amikor forró közegben végzünk mérést.

Teljesen vízálló, ezért könnyen el is tudjuk mosni használat után. Mágneses hátoldalának köszönhetően, könnyen rögzíthető és tárolható. Nagy és automatikusan elforduló kijelzőjének köszönhetően a mérés eredménye is könnyedén leolvasható.

Léteznek több szondás maghőmérők is. Amelyeket folyamatosan használhatunk bbq sütés közben. A ThermoPro TP08C Digitális 2 tűs maghőmérő egyszerre képes a rács és a hús hőmérsékletét mérni.

Ennek az eszköznek, hatalmas előnye, hogy nem szükséges folyamatosan a kerti grill mellett tartózkodnunk, mivel tartozik hozzá egy digitális hordozható egység ami közel 100 méteres távolságról is képes monitorozni a húsunk és sütőnk hőmérsékletét. Így a házból is könnyen ellenőrizhető, hogy a húsunkkal minden rendben van.

Van rajta riasztó funkció, amely a kívánt hőmérsékletnél jelez. Kellemes gumi borítása pedig a kényelmesebb, biztosabb fogást teszi lehetővé. Egy igazi segéd lehet belőle grillezések alkalmával.

 

 

 

Ha egy okoseszközre vágyunk a Cloud BBQ vezeték nélküli digitális maghőmérő ideális megoldás. Ez az eszköz számtalan lehetőséget rejt magában. Legfőbb előnye, hogy mobillal párosítható.

A saját applikációnak köszönhetően folyamatos görbén tudjuk monitorozni a hőmérséklet alakulását. Ezért profiknak és lelkes amatőröknek is kiváló segítség lehet. A legkisebb hőmérsékletváltozást is figyelemmel tudjuk követni. Ezért, ha valami hiba adódik, később akár ki is lehet elemezni a görbét. Másik nagy előnye, hogy akár 6 db szonda is csatlakoztatható hozzá. Így akár több húst vagy sütőt is az ellenőrzésünk alatt tudunk tartani. Nemcsak kényelmes, de nagyon hasznos megoldás is. Maximalistáknak kötelező darab.

Ezek után mindenki ki tudja választani, hogy melyik is a legmegfelelőbb sütő számára. Steak és BBQ nélkülözhetetlen eszközök, de a cukrászatban is egyre népszerűbb. Akár ajándéknak is nagyszerű lehet.

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok