Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marhanyársak Hibachin

Marhanyársak Hibachin

A jó idő közeledtével, elindul a nyárson sütés időszaka. Rengeteg variáció létezik ezen fajta sütésekre. Mi is mutatunk egy opciót azoknak akik a marha hús szerelmesei.

Különösebb előkészületet nem igényel ez a recept. Az alapanyag egy marha comb, de bátran lehet kísérletezni más húsokkal is. A sütő melyen készítettük, egy Grilldepot Hibachi Style Grill. Ezzel a sütővel a legegyszerűbb gyorsan nyársakat sütni, hiszen erre vannak tervezve.
A marhahúst fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Azért javasolt így készíteni, mert biztosan átsül sütés közben. Ha nagyobb darabokat teszünk a nyársra, a közepe még nyers maradhat, miközben a szélei akár már meg is éghetnek. Nemcsak marhánál, de minden húsnál érdemes egyforma darabokat tenni a nyársra. Ugyan ezt a receptet elkészíthetjük sertéssel is.A felszeletelt hús csíkokat megsózzuk. Erre a fűszerezésre rengeteg Gonzalo termék kapható, amely kifejezetten nyárson sütéshez lett kifejlesztve. Szárazon vigyük fel a hús felületére a fűszert, illetve egy kis oreganot is szórhatunk rá. Általában a direkt grillezésnél nem ajánlott a zöld fűszer, mert könnyen megéghet.  Mi azonban göngyöljük a húst, így közvetlenül nem érintkezik a fűszer a magas hőmérséklettel.Miután feltekertük a hús csíkokat, egymás mellé helyezzük és nyársra húzzuk őket. A felmelegített grill rácsra ráhelyezzük a nyársat. Használhatjuk rács nélkül is a sütőt. Amennyiben a grillrács használata mellett döntünk figyeljünk arra, hogy a rács is forró legyen, mert a hús könnyen hozzá ragadhat! Folyamatos forgatás mellett, pár perc alatt készre sütjük a nyársunkat.Friss savanyúságokkal vagy grillezett zöldségekkel fogyasszuk!

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek