Különösebb előkészületet nem igényel ez a recept. Az alapanyag egy marha comb, de bátran lehet kísérletezni más húsokkal is. A sütő melyen készítettük, egy Grilldepot Hibachi Style Grill. Ezzel a sütővel a legegyszerűbb gyorsan nyársakat sütni, hiszen erre vannak tervezve.
A marhahúst fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Azért javasolt így készíteni, mert biztosan átsül sütés közben. Ha nagyobb darabokat teszünk a nyársra, a közepe még nyers maradhat, miközben a szélei akár már meg is éghetnek. Nemcsak marhánál, de minden húsnál érdemes egyforma darabokat tenni a nyársra. Ugyan ezt a receptet elkészíthetjük sertéssel is.
A felszeletelt hús csíkokat megsózzuk. Erre a fűszerezésre rengeteg Gonzalo termék kapható, amely kifejezetten nyárson sütéshez lett kifejlesztve. Szárazon vigyük fel a hús felületére a fűszert, illetve egy kis oreganot is szórhatunk rá. Általában a direkt grillezésnél nem ajánlott a zöld fűszer, mert könnyen megéghet. Mi azonban göngyöljük a húst, így közvetlenül nem érintkezik a fűszer a magas hőmérséklettel.
Miután feltekertük a hús csíkokat, egymás mellé helyezzük és nyársra húzzuk őket. A felmelegített grill rácsra ráhelyezzük a nyársat. Használhatjuk rács nélkül is a sütőt. Amennyiben a grillrács használata mellett döntünk figyeljünk arra, hogy a rács is forró legyen, mert a hús könnyen hozzá ragadhat! Folyamatos forgatás mellett, pár perc alatt készre sütjük a nyársunkat.
Friss savanyúságokkal vagy grillezett zöldségekkel fogyasszuk!
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf