Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Malacságok vegyes zöldséggel öntöttvas edényben

Malacságok vegyes zöldséggel öntöttvas edényben

Az öntöttvas edények remek segítséget nyújthatnak akár főzésben, akár sütésben. Amennyiben megfelelően használjuk, tisztítjuk és tároljuk, egy örök darabról beszélhetünk.  

Az öntöttvas edények egyik előnye, hogy az átforrósodott test sokáig meleg marad és emiatt nem ingadozik benne a hőmérséklet, még akkor sem ha szabad tűzön használjuk. Vastag fala is gondoskodik a stabilitásról.

Ezúttal malacságok készültek vegyes zöldségekkel.
Az edény közepére helyezzük a húsokat, mi tarját és bőrös malac húst használtunk. Ezeket pici mustárral bedörzsöltük és csak sóztuk-borsoztuk.
A zöldségekből változatosan válogattunk.  Mindenből egy kicsit vásároltunk, így nemcsak a színek hanem az ízek is egészen sokrétűek.
Került bele burgonya, gomba, paradicsom, répa, cékla, paprika. Összekockáztuk majd összekevertük őket és egy nagyon picit megsóztuk. Ezt követően a hús köré helyeztük.
Került bele egy kicsi sör, de használhatunk helyette paradicsomlevet is. Miután minden hozzávaló az edénybe került, behelyeztük az előre felmelegített Kamadoba. A sütőt 140 Celsius fokra melegítettük.
Nagyjából 2 órát készült, az elkészítési idő függhet a hús és köretek mennyiségétől. Fontos, hogy közben nem kell kavargatnunk.
2 óra elteltével kivettük. Fontos ilyenkor ruhát vagy hőálló kesztyűt használni, hogy megelőzzük a baleseteket.

Ezután egyből fogyaszthatjuk. A nagyobb méretű öntöttvas edények akár nagy társaságoknak is megfelelő. Az előkészületek után már nem kell az étellel különösebben foglalkozni. Ezért jó megoldás lehet akkor is ha vendégeket várunk.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek