Jó minőségű marhahúst szeletekre vágunk és nedvespácot készítünk hozzá. A nedvespác alapjául a szójaszósz szolgál. Ehhez adjunk balzsamecetet, barnacukrot, szilvalekvárt és fokhagymakrémet. Akkor jó a pác, ha egyensúlyban van az édes és savanyú arány. A szeletelt marhahúst egy ecset segítségével kenjük be az elkészített mártással. Csak ezután sózzuk és borsozzuk.
A Bulgogi szószerinti fordítása a "tűz hús", amely az elkészítés módjára utal. Bizonyos feljegyzések alapján 2000 éves receptről van szó. A koreai térségben az egyik legkedveltebb és leggyakrabban készített fogás. A Hibachi grillt töltsük meg izzó faszénnel és helyezzük rá a rácsot. Természetesen gömbgrillen vagy kamado sütőn is készíthetjük.
A kisebb méretű kamadók is tökéletesen alkalmasak a recept elkészítésére.
Fontos, hogy a grillrács is forrósodjon fel megfelelően, így a hús nem fog leragadni. Oldalanként 1-2 perc sütés elegendő a marhának. Friss koriandert és petrezselymet szórhatunk rá díszítésnek. De az újhagyma és tükörtojás is nagyon jól passzol az ételhez. Frissen fogyasszuk.
Videón is megtekintheted a sütés folyamatát:
Egy különleges, romantikus vacsorának is megfelel. Nagyon gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf