Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kenyérlángos Kamadóban

Kenyérlángos Kamadóban

Az Adventi vásárok egyik elmaradhatatlan fogása, a kenyérlángos. Ezt magunk is könnyen elkészíthetjük Kamadó sütőnkben.

Ha Adventi vásárról beszélünk, a forralt boron kívül, a kenyérlángos az, ami biztosan eszünkbe jut. Ezt a gasztroélményt otthon is átélhetjük, ráadásul még finomabb végeredményt kaphatunk.

A kenyérlángost tájegységenként, többféle módon is nevezhetik.  Van, ahol langalló, máshol tökipompos néven terjedt el. Az igazi titka az, hogy faszenen vagy fatüzelésű kemencében kell készíteni. Így lesz igazán aromás a végeredmény. A Kamado grillek tökéletesen alkalmasak erre a feladatra.

A lángos tésztához a következőkre lesz szükségünk:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag instant élesztő
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kg liszt
  • cukor

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Kézzel vagy dagasztógép segítségével össze dolgozzuk. Ezután 2 órán át pihentetjük. Amikor duplájára dagadt a tésztánk, 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A Kamado grillünket 180 celsiusra előmelegítjük és 10 percig elősütjük benne a tésztát. Erre azért van szükség, hogy egyenletesen átsült végeredményt kapjunk.

Az elősütött tésztát, fokhagymás tejföllel megkenjük, majd bacont és lilahagymát teszünk rá.

Ezután 10 percig ismét sütjük és ezt követően azonnal fogyaszthatjuk.

A hagyományostól eltérő módon is készíthetjük feltétek tekintetében. Tépett hússal és rukkolával is nagyon finom végeredményt kapunk.

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek