Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Izraeli fetás lecsó, grillezett szarvascombbal

Izraeli fetás lecsó, grillezett szarvascombbal

A téli időszakban különösen jól tud esni a vadhús. Most egy szarvascombot hoztunk újragondolt lecsókörettel és egy kis közel-keleti ízvilággal megbolondítva.

A lecsó egyfajta zöldségragu és minden nemzet másként készíti. A magyar konyha alappillére a lecsó. Elkészítése és íze a pörkölthöz hasonló. Vannak azonban egész különleges változatok is. Ebben a receptben a Shakshuka kerül elkészítésre kicsit grillesen újragondolva. 

Az Izraeli konyha gazdag ízvilággal rendelkezik és az egész világon népszerű.

A recepthez 2 db kaliforniai paprikára és 2 db paradicsomra van szükség. A paprikának eltávolítjuk a magját és forró grillen megpirítjuk minden oldalát. A recepthez a GrillDepot Hibachi Style Grillt használjuk, amely gyors és egyszerű megoldás. Ezután csíkokra vágjuk és pici olajon egy serpenyőben tovább pirítjuk. A két paradicsomot felkockázzuk és a paprikához tesszük.  Nem kell puhára párolni. Legyen még roppanós a paprika. 

Sót, borsot teszünk hozzá, illetve római köményt és fahéjat. Érdemes a legvégén fűszerezni, hogy az illékony fűszerek intenzívek maradjanak. Krémfehér sajttal vagy Feta sajttal alaposan keverjük össze, majd friss petrezselyemmel szórjuk meg.

A szarvas combot alaposan tisztítsuk meg, sózzuk és borsozzuk. Vagy használjunk erre a célra kialakított fűszerkeveréket! Ezután grillen oldalanként 4-4 percig süssük. Ha kész vagyunk, alufóliába csomagolva további 4 percig pihentessük. Igazán ízletes végeredményt kapunk, melyhez a lecsó kiváló köret lehet. 

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek