Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

IV. BBQ & Blues Fesztiválon jártunk

IV. BBQ & Blues Fesztiválon jártunk

Véget ért a 2023-as Bánya BBQ & Blues. A GrillDepot csapata idén is részt vett az ország legnagyobb látogatottságú BBQ versenyén.

A felkészülés már hetekkel előtte elkezdődött a versenyzők számára. 2022-ben már sikerült oldalas kategóriában a második helyet elhoznunk így tudtuk, hogy már csak csiszolgatni kell rajta. A felkészülésben a Grilldepot® BBQ Rocket Töltényszmókert használtuk.

Az oldalas több RUB-al készült, melyeket nem egyszerre tettünk a húsra, hanem időről-időre rétegenként. Itt nemcsak az ízesítés különbözött, hanem a szemcseméret is a sütés előrehaladtával.

Ugyan ez volt a helyzet a BBQ szósszal és a glazurral is. Több félét használtunk természetesen itt is odafigyelve az arányokra és a végeredményre.

A verseny meglehetősen meleg napon került megrendezésre. A tölténysmoker rendkívül érzékenyen reagál a külső hőmérsékletre. Grilldepot KS1 boksa prémiu faszenet használtunk, amely rendkívül stabil tüzelőanyag szélsőséges időjárás mellett is. Találkoztunk másoknál is ezzel a faszénnel. Itt most végig a felső tartományban mentek a smokerek a nagy meleg miatt.

Meleg füst és a bark kialakulása után, kezdődött a csomagolás. Csomagolás előtt barnacukrot és libazsírt tettünk az oldalasra.

Közben nemcsak oldalas, hanem hamburger kategóriában is indultunk. A hamburger húspogácsákat, Gonzalo fűszerrel ízesítettük. Sajnos nem állt rendelkezésünkre vesefaggyú, hogy egy jobb arányt be tudjunk állítani a húspogácsánál. A hamburger készítésénél Grilldepot Hibachi Style Grillt használtunk. Zsírján lesütöttük a libamájat, majd pihenni hagytuk. Házilag savanyított zöld dinnyét használtunk a burgerbe, illetve ezen kívül egy házi készítésű mustáros alapú mézes-majonézes bbq szószt használtunk savas hozzávalóként. Smokerben füstöltünk ropogós bacont. Mediumra sütött húspogácsát készítettünk cheddar sajttal. A hamburger bucikat alaposan bekentük libazsírral és megpirítottuk a Hibachin minden oldalukat. Erre helyeztük a házi bbq szószt, salátát és savanyított dinnyét, majd a cheddar sajtos húspogácsát, a libamájat és legvégén a bacont.

Az oldalast pihentetés után kitálaltuk, amely kapott még utoljára egy vékony réteg glazurt. Ezután tépett malaccal kedveskedünk a standunkhoz látogatóknak. Melyet saját BBQ szószunkkal ízesítettünk.

Az esti eredményhírdetésen nagy meglepetésként ért bennünket, hogy az oldalas kategóriában a GrillDepot csapata nyert. Nagy Bence vette át a díjat. Ezen kívül különdíjat is kaptunk.

A hamburgerünk lecsúszott a dobogóról, így csak a 4. helyet tudtuk megszerezni a 17 csapatos mezőnyből.

Nagyon jó verseny volt ismét, ahol az egész országból érkeztek versenyzők.

A GrillDepot csapat tagjai:

Nagy Bence

Nagy István

Szilágyi Zoltán.

Már tervezzük a jövő évi versenyt, reméljük rengeteg emberrel találkozunk jövőre is.

  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kiállítás_ rendezvény