Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hibachi style - Japán szabadtéri sütés hangulata a teraszodon!

Hibachi style - Japán szabadtéri sütés hangulata a teraszodon!
Igazi újdonság a hazai grillpiacon a GrillDepot Hibachi Style Grill, azaz a GrillDepot HSG. 

Hibachi stílusú faszenes kerámia grill az autentikus japán stílus kedvelőinek.

A Hibachi története Japánból indult. Jelentése: tűztál és vaslapon történő grillezés céljára hozták létre. Nem ismert biztosan, hogy a hibachi mikor jelent meg Japánban, de egyes feljegyzések szerint i.sz. 79–1185 között volt (Heian-korszak).
Annak ellenére, hogy a hibachi az egyik legkifinomultabb és legképzettebb főzési technika a japán fine dining helyszíneken és éttermekben, eredete valójában meglehetősen szerény, és ellentétes a mai hibachi használattal.
Mivel a fém nem volt általánosan megtalálható Japánban, a legkorábbi hibachikat a ciprusfák faanyagának amalgámjából készítették, amelyeket aztán agyaggal béleltek ki. Ezek a készülékek elsősorban hőleadó képességük miatt működtek, és eredetileg nem főzéshez készültek. Az idő múlásával ezek a készülékek egyre kézművesebb megjelenésűek lettek, és az aranylapozás technikákon kívül finom külső felületeket is tartalmaztak, köztük díszes festést és mintákat.


Fémből készült verzióját világszerte használják. A GrillDepot HSG, kerámiából készült, melynek köszönhetően kizárólag a grillrács irányába távozik a hő és hosszú élettartamú is az anyaghasználat miatt. Nem utolsó sorban pedig, szép megjelenést biztosít teraszunknak.Ha grillezésről vagy bbq-zásról beszélünk általában, a sütőnél egy ember készíti a fogásokat. A GrillDepot HSG viszont lehetőséget biztosít, hogy egy összejövetelnél körbeüljük és mindenki maga sütögesse az elkészített saslikját vagy souvlakiját. Ezáltal közösségi élményt is biztosít.

Kompakt méretének köszönhetően, nem foglal nagy helyet és akár könnyedén szállítható is. Tisztán tartása egyszerű, csak a megmaradt hamut kell kiüríteni belőle. A kerámia máznak köszönhetően a lecsöpögött zsíradék egyszerűen eltávolítható az oldalairól, elegendő szárazra törölni. A korom sem hagy foltot a fekete kerámia testen.Szögletes és kerek formában is elérhető. A formának nincs jelentősége, pusztán a megjelenésen változtat.
A domborított grillrács közel helyezkedik el a tüztérhez, ezért elegendő a grillezéshez kevesebb faszén. A faszén izzását, szellőző nyílásokkal szabályozhatjuk.
A bambusz fogantyúknak köszönhetően, pedig könnyedén mozgathatjuk.Nyársak mellett, bármilyen grill étel gond nélkül elkészíthető rajta, legyen akár szelet hús, hamburger, hal vagy akár egy steaket is elkészíthetünk vele. De bátran kísérletezhetünk távolkeleti fogásokkal is. A gyerekeknek is nagy kedvence lehet, akik szalonna sütés helyett, inkább egy kis rákot vagy csirkehúst szeretnének nyárson megsütni.
Kezdőknek és profiknak is egyaránt ajánlott amennyiben hosszú távon gondolkodnak grill vásárlásban. Illetve kempingezők, horgászok kedvelt társa lehet, kompakt mérete miatt.
 

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Grill bemutató