Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hasznos termékek barbecuehoz

Hasznos termékek barbecuehoz

Elég egy smoker a bbq-záshoz? Vagy fontosak a részletek? Bemutatjuk, milyen kiegészítők kellenek, ha már boldog sütő tulajdonosok vagyunk.

Akik mélyebben elmerülnek a BBQ világában, bizonyára szembesülnek azzal a ténnyel, hogy mennyi kiegészítő termék közül válogathatunk.

A füstön sütés, alapjában véve egy egyszerű  folyamat, de számos termékkel még egyszerűbbé és jobbá tehetjük az élményt. Vegyük sorra lépésenként, hogy mire lehet szükségünk!

Begyújtás előkészítő eszközök

Már rögtön az első fázisnál, vagyis a faszén begyújtásnál is válogathatunk különböző kiegészítők közül.
Léteznek begyújtó kockák, begyújtó kémények és elektromos grillgyújtó eszközök. Ezek a grillek egyszerűbb begyújtására alkalmasak, használatuk sokkal hatékonyabbá teszi ezt a munkafolyamatot, a hagyományos módszerekkel szemben.

Füstölőfák

A faszén begyújtása után a következő lépés, a füst megteremtése.

Természetesen itt is sok termék közül választhatunk. A füstölőfák használata ugyanis elengedhetetlen ebben a műfajban. Rengeteg lehetőség közül választhatunk. A füstölőfa fajtája nagyban befolyásolja a végeredményt ízben és kinézetben is. Érdemes kísérletezni, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

BBQ szószok és fűszerek

Már ég a faszén és füst is van. Jöhet a hús sütése. Talán ennél a résznél válogathatunk a legtöbb BBQ termék közül. Ugyanis a hagyományos fűszerektől eltérően itt speciális fűszer keverékekre és szószokra lesz szükségünk.  Hála a hazai és külföldi gyártóknak, a kínálat egészen sokszínű.

Vannak univerzális és specifikus fűszerkeverékek is, melyeket RUB-nak nevezünk. A RUB egy szárazpác, melyet a sütés előtt viszünk fel vastagon a hús felületére, amely később egy kérget alkot az ételen. Szószok tekintetében is sok lehetőség van. Léteznek szószok, melyeket felület nedvesítésre használunk, így tud a fűszer jobban megtapadni. Továbbá használunk szószokat moppingoláshoz, azaz sütés közben a felület nedvesen tartásához, illetve mártogatós szószok is nagy termékpalettával rendelkezésünkre állnak.

Maghőmérők

A következő kategóriában a maghőmérők kapnak kiemelt figyelmet. Ezek a termékek elengedhetetlenek a sütés folyamata közben. Segítségükkel folyamatosan pontos adatokat kapunk a hús készültségi fokáról.

Különböző maghőmérők közül választhatunk. Vannak a kézi másnéven bicska hőmérők, ezek általában nem rendszeres mérésre szolgálnak, hanem időközönként tudjuk ellenőrizni az étel hőmérsékletét.  

Az állandó hőmérséklet méréshez, használhatunk vezetékes vagy vezeték nélküli digitális maghőmérőt. Ezekből akár több szondásakat is. Így a sütés egésze alatt pontos információnk van a sütés állapotáról.

Nagyon hasznos termékek, minden BBQ sütés kötelező eszköze.

A megfelelő csomagolóanyagok

A BBQ-hoz kapcsolódó termékeknek itt még nincs vége. Hiszen gondoskodnunk kell csomagolóanyagról, ami lehet alufólia vagy hentespapír, esetleg alumínium tálca. Ezek segítenek abban, hogy a hús ne száradjon ki. További hasznos kiegészítő lehet a grillkesztyű, amely biztonságossá teszi a sütést és megóv az esetleges égési sérülésektől.

Jól látható, hogy mennyi apró részletből tevődik össze egy BBQ sütés. Ezek az elemek sokszor elengedhetetlenek ahhoz, hogy a legjobb végeredményt kapjuk meg.

A szükséges rossz - grill tisztítás

Miután elégedetten elfogyasztottuk az ételt, jöhet a grillezés kellemetlenebb része a grill tisztítás. Természetesen számos praktika és megoldás létezik, hogy kevés fáradtsággal eleget tehessünk kötelezettségünknek. Az egyik legkényelmesebb megoldás, ha grill faszénnel leégetjük a szennyeződéseket a grillrácsról. Ilyenkor magas hőmérsékletet kell csak előidéznünk. A másik megoldás a grill tisztító Kefe használata, melynek segítségével, hatékonyan eltávolítható minden makacs szennyeződés.

Ezek a BBQ termékek, rengeteg lehetőséget és kényelmi funkciót rejtenek magukban. Fűszerek, szószok és füstölőfák tekintetében végtelen variációt kipróbálhatunk, hogy megtaláljuk a számunkra legfinomabb kombinációt. Érdemes odafigyelni a faszén használatra is, a grill faszén általában nem alkalmas bbq-zásra. Használjunk kifejezetten barbecue faszenet, amely hosszantartó és egyenletes égést garantál!

Amennyiben az egytálétel szerelmesei vagyunk, az öntöttvas edények remek alternatívát nyújtanak a smokerban való használatra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok