Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezett steak recept - Ahogy mindenki imádni fogja | Grilldepot

Grillezett steak recept - Ahogy mindenki imádni fogja | Grilldepot

A steak grillezése központi fontosságú! A legjobb recepttel érkezünk, amelyért az egész család és a barátok is oda lesznek!

 

 

A grillezés, nem kell, hogy egy egész napos program legyen. Sokáig rengeteg előkészülettel járt, pedig a legegyszerűbb dolgok faszenen is elkészülhetnek. Mutatunk egy finom receptet, amely pillanatok alatt elkészíthető.

A jó időnek köszönhetően, egyre több időt töltünk a kertben vagy udvaron. Egy finom ebéd vagy vacsora is pillanatok alatt elkészíthető a grillünkön. Így nem kell megszakítanunk a szabadban töltött időt.

A fehérpecsenye viszonylag sok hentesnél megtalálható. Érdemes a marha ezen részét választani, ha biztosra szeretnénk menni, illetve ha finomat szeretnénk enni. Fontosabb előkészületeket nem igényel felhasználás előtt. Fűszerezéséhez elegendő a só-bors páros. A bors viszont lehet többféle. Egyre könnyebben beszerezhetőek különböző bors fajták, melyek egészen különleges ízeket tudnak kölcsönözni ételeinknek.

Ezúttal a csokoládé bors került a só mellé fűszerként. Kifejezetten ajánlott marhahúsok ízesítésére. Mivel nagyon illékony csak a legvégén használjuk ízesítésre! Kevésbé csípős bors fajta. Kakaós és csokoládés ízjegyeket hordoz. Kevés is elegendő belőle mivel intenzív aromákkal rendelkezik.   Nemcsak kísérletezni vágyóknak ajánljuk.

Ha gyors fogást szeretnénk, a GrillDepot Hibachi Style Grillje a legoptimálisabb választás. Minimális faszén használata mellett, pillanatok alatt üzemi hőmérsékletet érhetünk el. Amikor izzik a parázs, süthetjük is a pecsenyénket. Nem kell sok idő neki. Minden oldalára kérget kell sütni, majd 55 Celsius maghőmérsékletnél késznek is tekinthetjük.  Ilyenkor már gyönyörű rózsaszín belül,  de még nem készült túl.

Oldalanként 1-1 percig pihentessük. Mindkét oldalát finoman fűszerezzük sóval és borssal!

A fehérpecsenye nem zsíros hús. A marhának ez a legomlósabb része. Azonban a zsírszövetek hiánya miatt érdemes figyelni a maghőmérsékletet, mert könnyen kiszáradhat.

Friss vagy grillezett zöldségekkel fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek