Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezési trendek 2024-ben

Grillezési trendek 2024-ben

Avagy milyen újdonságok várhatóak a BBQ világában.

Az elmúlt években számtalan újdonság és innováció kísérte végig a barbecue világát. Mivel egyre szélesebb körben lett ismert és kedvelt műfaj, ezért számtalan újítás jelent meg.

Ahogyan minden ágazatra hatással van a technológiai fejlődés, így a grillezés sem maradhatott ki ebből. Olyan kiegészítők váltak mindennapos használati eszközzé, amelyek pár éve még nem is léteztek vagy nem voltak ismertek.

Az okostelefon népszerűsége miatt, a gyártók próbáltak a felhasználókhoz igazodni. Így lehet az, hogy okostelefonon keresztü l, akár az otthon melegében tudjuk a hús sütés folyamatát ellenőrizni, bluetooth maghőmérők segítségével.

A pellet tüzelésű bbq sütők is pár év alatt meghódították a piacot. Hiszen segítségével még egyszerűbb lett az otthoni barbecuezás.

Ezek a példák jól szemléltetik, hogy jelentős fejlődés ment végbe a bbq színterén. Természetesen a klasszikus eszközök is változatlan népszerűségnek örvendenek. Nemcsak eszközökben, de a fűszerekben is nagyon sok újítás történt.

Bár sokan az egyszerű ízesítést részesítik előnyben, a kísérletező kedvűek is találnak maguknak megfelelő kiegészítőket. Akár különleges szószokat is használhatunk, amely egyedi élményt biztosít.

Ezek alapján jól körvonalazható, hogy a 2024-es évben is ezek a kialakulóban lévő trendek fognak még jobban erősödni. Így a kiegészítők tekintetében biztosan fognak újdonságok érkezni.

Jelenleg a keleti fűszerezés idehaza még gyerekcipőben jár. Valószínű, hogy ázsiai ízekkel és alapanyagokkal egyre többször találkozunk a közeljövőben. Ezek a gazdag fűszerkeverékek évezredek óta bevált hozzávalók a keleti konyhában.

A technológiai innováció is biztosan fog tartogatni újdonságokat. Ahogyan a grillezési szokásaink változnak, a gyártók folyamatos fejlesztésekkel követik nyomon ezeket a változásokat.

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok