Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fetás paprikakrém

Fetás paprikakrém

Vendégvárás? Előétel? Reggeli? Szendvicskrém? Mutatunk egy ötletet, ami mindenre alkalmas!

A grillezett, Görög paprikakrém az egyik legjobb dolog, ami a paprikával történhet. Egészen új szintre tudja helyezni a paprikáról alkotott véleményünket. 
Mindenképp a húsosabb fajtát használjuk. Leginkább a Kápia vagy a Kaliforniai alkalmas ehhez a recepthez.

Mossuk meg és félbevágva magas hőfokon grillezzük a paprikát. Kamado sütőben, 180 Celsius fokon, legalább 40 percig süssük! Amikor a külseje már feketére pirult, vegyük le a grillről és távolítsuk el a héjat a paprika húsáról. Nagyon jó, füstös végeredményt kapunk. 

Keverjük össze Feta sajttal, görög joghurttal, lime levével, roppantott borssal és olíva olajjal. A feta elég sós, így nem igényel sózást. Használhatunk szárított fűszereket is. A szárított menta egészen új szintre képes helyezni ezt a krémet. 

Ezt követően turmixgép segítségével dolgozzuk jól össze a hozzávalókat. Igazán krémes és füstös alapanyagot kaphatunk. 

Tökéletes mártogatósnak is, de persze kétszersülttel is remek megoldás a délutáni filmezéshez. Ha pedig egy különleges szendvicskrémre vágyunk, garantált sikerünk lesz ezzel az egyszerű recepttel.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek