A grillezett, Görög paprikakrém az egyik legjobb dolog, ami a paprikával történhet. Egészen új szintre tudja helyezni a paprikáról alkotott véleményünket.
Mindenképp a húsosabb fajtát használjuk. Leginkább a Kápia vagy a Kaliforniai alkalmas ehhez a recepthez.
Mossuk meg és félbevágva magas hőfokon grillezzük a paprikát. Kamado sütőben, 180 Celsius fokon, legalább 40 percig süssük! Amikor a külseje már feketére pirult, vegyük le a grillről és távolítsuk el a héjat a paprika húsáról. Nagyon jó, füstös végeredményt kapunk.
Keverjük össze Feta sajttal, görög joghurttal, lime levével, roppantott borssal és olíva olajjal. A feta elég sós, így nem igényel sózást. Használhatunk szárított fűszereket is. A szárított menta egészen új szintre képes helyezni ezt a krémet.
Ezt követően turmixgép segítségével dolgozzuk jól össze a hozzávalókat. Igazán krémes és füstös alapanyagot kaphatunk.
Tökéletes mártogatósnak is, de persze kétszersülttel is remek megoldás a délutáni filmezéshez. Ha pedig egy különleges szendvicskrémre vágyunk, garantált sikerünk lesz ezzel az egyszerű recepttel.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf