Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elindult a Grilldepot BBQ kurzusa

Elindult a Grilldepot BBQ kurzusa

Egyre jobban elterjedt a grillek, szmókerek használata. Mégis mindenki másképpen készíti benne az ételeket. Szerettünk volna egy alapvető iránymutatást adni, amire mindenki építkezhet a későbbiekben, ezért a Grilldepot elindította BBQ kurzusát.

Rengeteg résztvevő érkezett az első workshopunkra, mégis családias hangulatban telt mindenki számára. Az oktatásról készült videót ITT tekinthetitek meg:

A vendéglátás és a konyhaművészet nem egy könnyű szakma. Ennek az oktatása pedig végképp nem egyszerű. A bbq sütés folyamán mindig az alapoknak kell megfelelőnek lennie.  Több sütővel készültünk, hogy mindenki lássa folyamatában nincs számottevő eltérés a sütők között, a lényeg minden esetben ugyan az. 

3 kismalac kezdte a sort a Grilldepot Offset smokerben. A fatüzelés egy alapjában nehezebb történet, kis tapasztalat szükséges a megfelelő hőmérséklet tartásához. De, mint láthatták a jelenlévők egészen egyszerűen használható egy ilyen sütő.

A tépett hús elkészítésében is igyekeztünk az alapokat megmutatni. Az egyszerűbb fűszereket preferáltuk ezúttal, amit természetesen később bárki a saját szájízére szabhat. A jelenlévők közül mindenki készített már tépett húst, így viszonylag ismertebb terep volt mindenki számára. Ezek később egy Pellet sütőben, és egy tölténysmokerben kezdtek el készülni. 

A reggeli, mangalicából készült grillkolbász volt, friss kenyérrel, és egy házi mustáros alapú bbq szószt is készítettünk hozzá, amely egyszerűsége miatt biztosan sokak asztalán fog ezután is szerepelni.

Nagyon sokan csomagolva készítik a sertés oldalast. Megmutattuk, hogyan készíthetjük el otthonunkban a lehető legkevesebb veszteséggel csomagolás nélkül. A trimmelés viszonylag sok hullóval jár, ezért egy otthoni felhasználó számára ez nem mindig a legjobb megoldás. A fűszerezésnél itt is próbáltuk a legegyszerűbb megoldásokat bemutatni. 

Ezután a Grilldepot bemutatótermében nézhették meg a résztvevők, hogy milyen további kiegészítőkkel dobhatják fel fogásaikat.

A porchetta hasaszalonnából készült melyet egy pestos töltelékkel készítettünk és, kamado grillen pirítottunk készre. A remek roppanós bőr tette sokak kedvencévé ezt a klasszikus olasz fogást. 

Természetesen a jó sörök sem maradhattak ki a nap folyamán. A Berva söröző elképesztő választékából szinte lehetetlen volt választani. Mi is belefutottunk nem hétköznapi tételekbe. 

A végére maradt a csirkeszárny. De eddigre sokan már jóllakottan érezték magukat. Reméljük rengeteg élménnyel és ajándékkal sikerült kedveskedi minden résztvevőnek. Már tervezés alatt van a következő esemény, melyet hamarosan mindenkivel megosztunk.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek. Fantasztikus ilyen sok érdeklődővel találkozni.

Az oktatást Szőcs Levente és Szilágyi Zoltán tartották.

Jövőre ismét találkozunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kiállítás_ rendezvény