Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy savanyító lére. Ez víz, ecet, cukor, só és bors keverékéből egyszerűen elkészíthető. A hozzávalókat forraljuk fel egy edényben. A lilahagymát szeleteljük vastag szeletekre és tegyük egy jól zárható üvegbe. Ezután öntsük rá a forró felöntőlevet. Alaposan zárjuk le az edényt és várjuk meg amíg teljesen kihűl.
Hidegen azonnal fogyaszthatjuk és több hétig eltartható hűtőben tárolva. Készíthetjük más hagymákból is vagy akár több típus keverékével. Az eljárás után a klasszikus hagyma íz és illat már nem dominál, helyette egy frissítő eredményt kapunk. Bátran lehet kísérletezni friss fűszernövényekkel is, akár mentát, vagy gyömbért is adhatunk hozzá.
Nagy sikere lesz a közös ebédek alkalmával és nagyon alacsony költséggel előállítható.
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf