Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bulls Eye BBQ szósz teszt

Bulls Eye BBQ szósz teszt

A Bulls-Eye BBQ szószt 1985-ben mutatták be először az USA-ban. Az elmúlt 39 évben, töretlen népszerűségnek örvend. Nézzük meg a sikerének okát!

Az Egyesült Államokban és Kanadában is igen erős a mezőny, ha BBQ szószokról beszélünk. Nem is csoda, hiszen itt születtek ezek a különleges mártások. Néhány szósz azonban világhódító útra indult és hatalmas követő táborokat tudhat magáénak. Nemcsak a lakossági, de a gasztronómiai felhasználásban is igen jelentős szerepet töltenek be.
A Bull's Eye szószai, kezdetektől fogva ízletes mártás a hamburgerek és húsok világában. Jelenleg a Burger King hivatalos BBQ szósza a szendvicsekben. A hatalmas lefedettség sikere nemcsak az volt, hogy a Kraft Heinz Company égisze alatt vált elérhetővé. A legfőbb sikere a terméknek, hogy az amerikaiak egyik kedvence lett már egészen korán. De nézzük milyen az íze és mit is rejt a csomagolás!

Állagra a közepesen sűrű szószok közzé sorolható. Homogén állagú. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően glazurként is nyugodtan használható. Az illata meglepően füstös. A karakteres Hickory fa jól érződik rajta. Illatában az édeskés ízvilág is visszaköszön. Színe sötét barna, átlagosnak mondható.

A kóstolásnál egyből a füst érződik. Markánsabb a füst más szószokhoz képest, de kifejezetten jól áll neki. Ezt követően jön az édes íz. Paradicsomos alapú termék révén, joggal számíthatnánk arra, hogy érződni fog rajta az a "ketchupos" ízvilág, de itt nem ez történik. Savasan és füstösen ér véget a kóstolás utolsó része, ugyanis meglepően jó érzékkel van ecettel ízesítve.

Nem próbál kézműves szósznak látszani és ízében is tökéletesen érződik, hogy a hozzávalók grammra pontosan vannak kimérve. A markáns füstön kívül, minden jó arányban van benne. A nagyüzemi termékeknél sokszor előfordul az a hiba, hogy valamilyen kellemetlen utóíz jelenik meg. Itt viszont kóstolás után is csak a füst, ami megmarad a szánkban.
Amihez kifejezetten jó választás lehet:

  • Hamburgerek
  • Szárnyas ételek
  • BBQ oldalas
  • Mártogatós

Minden hűtőben elfér egy ilyen szósz. Akár gyerekeknek is nagy kedvence lehet.
A szósz itt érhető el. 

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok