Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BBQ pulykacomb

BBQ pulykacomb

A pulyka egy alap fogásnak számít a bbq világában. Nemcsak egyszerű vele dolgozni, de hálás alapanyag is. Kamadó sütőben így készíthetjük el.

A pulykát a törökök hozták Magyarországra. Rengeteg lehetőséget rejt magában, mégis keveset használjuk fel a húsát. A pulykacomb itthon egy hagyományosabbnak számító fogás. Jól elkészítve, igazán omlós végeredményt kaphatunk. Fűszerezésben sem kell a végletekig bonyolítani. Legyen szó akár bbq-ról, akár grillezésről egészen változatos fogások készíthetőek belőle.

Ebben a receptben egy hagyományosabb megközelítést mutatunk be, amely ideális lehet egy vasárnapi ebédnek, de ünnepi fogásnak is kitűnő választás.

Hozzávalók:

  • pulykacomb
  • fokhagyma
  • bors
  • majoranna

A pulykacombot mossuk meg, majd töröljük szárazra.  Fokhagymanyomó segítségével pépesítsük össze a fokhagyma gerezdeket. Lehetünk bátrak a használatával,  nagyon jól áll a pulykacombnak a markáns fokhagymás ízvilág. Alaposan dörzsöljük be a hús felületét majd sózzuk-borsozzuk. Ezután majoránnával szórjuk meg alaposan az egész combot. A majoranna a másik nagyon fontos hozzávalója ennek a húsnak.

A kamado sütőnket melegítsük elő 140 Celsius fokra! Füstölő fa nem szükséges ennél a receptnél, elegendő zamatot biztosít a faszén a húsnak. Helyezzük be a sütőbe a combokat és 2 órán keresztül süssük.

A második órában érdemes olajjal átkenni a felületét.

Két óra elteltével csomagoljuk be fóliába és további 2 órán keresztül így süssük.  

Ezt követően azonnal tálalhatjuk kedvenc köretünkkel.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: BBQ sütés