A pulykát a törökök hozták Magyarországra. Rengeteg lehetőséget rejt magában, mégis keveset használjuk fel a húsát. A pulykacomb itthon egy hagyományosabbnak számító fogás. Jól elkészítve, igazán omlós végeredményt kaphatunk. Fűszerezésben sem kell a végletekig bonyolítani. Legyen szó akár bbq-ról, akár grillezésről egészen változatos fogások készíthetőek belőle.
Ebben a receptben egy hagyományosabb megközelítést mutatunk be, amely ideális lehet egy vasárnapi ebédnek, de ünnepi fogásnak is kitűnő választás.
Hozzávalók:
- pulykacomb
- fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
A pulykacombot mossuk meg, majd töröljük szárazra. Fokhagymanyomó segítségével pépesítsük össze a fokhagyma gerezdeket. Lehetünk bátrak a használatával, nagyon jól áll a pulykacombnak a markáns fokhagymás ízvilág. Alaposan dörzsöljük be a hús felületét majd sózzuk-borsozzuk. Ezután majoránnával szórjuk meg alaposan az egész combot. A majoranna a másik nagyon fontos hozzávalója ennek a húsnak.
A kamado sütőnket melegítsük elő 140 Celsius fokra! Füstölő fa nem szükséges ennél a receptnél, elegendő zamatot biztosít a faszén a húsnak. Helyezzük be a sütőbe a combokat és 2 órán keresztül süssük.
A második órában érdemes olajjal átkenni a felületét.
Két óra elteltével csomagoljuk be fóliába és további 2 órán keresztül így süssük.
Ezt követően azonnal tálalhatjuk kedvenc köretünkkel.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf