Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BBQ csülök recept egyszerűen

BBQ csülök recept egyszerűen

A csülköt sokféleképpen készíti a magyar konyha. Közkedvelt alapanyag és nagyon népszerű. A csülök azonban a BBQ konyhában is rendkívül sokoldalú hozzávaló. Elkészítési módját tekintve, számtalan lehetőség létezik. Megmutatjuk az egyik legegyszerűbb receptet, amely biztosan mindenki kedvence lesz.

A csülköt alaposan mossuk meg és sózzuk be. Ezzel az előkészületek végéhez is értünk. A BBQ sütőnket melegítsük 120 Celsius fokra és helyezzük be a húsokat a rácsra.

A són kívül a füst lesz a másik fűszer. Helyezzünk a parázsra cseresznyefa csonkokat és így süssük 2 órán keresztül. Közben almalé és almaecet keverékével spricceljük a hús felületét figyelve arra, hogy ne hűtsük nagy mértékben vissza a húsunk kérgét. Elegendő 2-3 fújás.

Amikor már a forró füstölésnek vége, csomagoljuk be fóliába és további 2 órán keresztül így süssük tovább. Ekkor fog megfelelően megpuhulni a bőr, amitől az omlós végeredmény garantált. Ezt követően már készen is vagyunk. Hihetetlen egyszerű mégis nagyon ízletes végeredményt kapunk.

Nézd meg videón is!

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek