Az első lépés a sóoldatos víz elkészítése. Ebben fog 24 órán keresztül ázni a csirkecomb. 5%-os sóoldatot használunk. Ez azt jelenti, hogy egy liter vízbe 50 gramm sót teszünk. Még finomabb végeredményt kapunk ha sima só helyett, Gonzalo fűszersót használunk. Először a sós vízben, a só hatására nedvességet veszít a csirke. Később a felázott rostok több nedvességet vesznek fel, mint eredeti állapotukban tartalmaztak.
Ezzel meg is vagyunk a fűszerezéssel.
Második lépésben előmelegítjük a Kamado sütőnket 130 celsiusra. Kevés füstölőfát teszünk a tűztérbe (meggy, dió, bükk a legfinomabb), majd mehetnek a rácsra a húsok. 82-84 Celsius fokos maghőnél tekintjük késznek a csirkét. Ilyenkor szaftos még a hús, magasabb maghőmérsékleten elkezd száradni. A végén lekenhetjük véknyan bbq szósszal, de nélküle is tökéletes. Egészen különleges élményt képes nyújtani a füstös-sós ízvilág.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf