Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aszalt paradicsommal töltött sertés szűz és bazsalikomos cukorborsó fagylalt

Aszalt paradicsommal töltött sertés szűz és bazsalikomos cukorborsó fagylalt

Ha te is imádod a töltött húsokat, ez a recept neked szól. Egy izgalmas alapanyag, az asztalt paradicsom mediterrán ízvilágot kölcsönöz a baconbe tekert fűszeres sertésszűznek. Desszertnek pedig egy szokatlan, ám annál finomabb alapanyagot, a cukorborsót használtuk fel.

 

A sertés legnemesebb része baconnel körbetekerve szaftos és mutatós sültet eredményez. Ez már önmagában is rendkívül finom, de az olasz konyhára oly jellemző asztalt paradicsommal megtöltve pedig valódi ínyencséggé varázsolja a vajpuha húsérméket, ami akár karácsonyi menüként is megállja a helyét. Aki szereti az aszalt paradicsomot, annak érdemes tartani otthon, hűtőben nagyon jól eláll felbontás után is.
Ehhez a főételhez desszertet is javaslunk, mégpedig egy elsőre talán bizarrnak tűnő alapanyagból, a cukorborsóból, amit remekül kiegészít a bazsalikom. A zöldborsó neve is árulkodik ízvilágáról, hiszen annyira édes, hogy szinte határterületet képez a zöldségek és gyümölcsök között, ezért fagylaltként is bizonyítja sokoldalúságát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés szűz
  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 20 dkg cukorborsó
  • 1 csomag bacon
  • 1 dl tejszín
  • 5 levél bazsalikom.
  • Tengeri só
  • Oregano


Elkészítés:


A cukorborsót megpároljuk, teszünk hozzá sót és bazsalikomot. Hozzáadjuk a tejszínt majd turmixgépben alaposan összekeverjük. A végeredményt fagyasztóba vagy fagylaltgépbe tesszük.
A sertés szűzet éles késsel kiterítjük. A húst megszórjuk fűszerekkel, majd szárított paradicsommal magpakoljuk. Ezután feltekerjük a szüzet és baconbe csomagoljuk.
Ezt úgy a legkönnyebb, hogy a bacon szeleteket egymás mellé terítjük egy deszkán, majd ebbe göngyöljük a töltött húst.
130 celsiuson 3 órán keresztül készítjük kamado grillben.
Ezután a megdermedt fagylaltal tálaljuk. A megmaradt cukorborsót baconbe göngyöljük és grillen rőzséket pirítunk belőle.

Jó étvágyat hozzá!
 

Szilágyi Zoltán,

Grilldepo séf


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek