Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A steak élete - 1. rész

A steak élete - 1. rész
Egy sorozat, amelyben a steak készítés rejtelmeit ismerheted meg. Kalandozz Szilágyi Zoltánnal, a Grilldepot séfjével a steak sütés élvezetes birodalmában! 

Kedves látogató!


Szilágyi Zoltán vagyok a Grilldepot séfje. Ebben a sorozatban a steak készítés rejtelmeibe szeretnélek bevezetni. Ez nem csupán egy recept lesz, sokkal inkább egy több részes kurzus. Garantálom, hogy a lehető legtöbb információt juttatom a birtokodba.
Vágjunk is bele!

A Steak hallatán vegyes érzelmek fogják el az embereket. Sokaknak elsősorban a véres szó jut eszébe és ez elrettentő számukra. Másoknak az egyik legízletesebb étel ami beugrik. Nagyon megosztó fogás, éppen ezért nem veszít a népszerűségéből.

Fontos leszögezni, hogy a marhahús az egyik olyan alapanyag, amely nagyon sokoldalúan és különböző hőtartományokban elkészíthető. Akár nyersen is fogyasztható beefsteak formájában, de pörköltként is kiváló. Önmagában a Steak is nagyon sokoldalúan elkészíthető.

A legfontosabb szempont, hogy jól válasszunk alapanyagot. Szerencsére egyre több helyen találkozhatunk kiváló minőségű, akár érlelt marhahússal.
A másik fő szempont a szakszerű elkészítés. A probléma leginkább akkor jön, ha a két szempont nincs összhangban egymással. Ha a hús nem megfelelő, akkor az elkészítésnél kell több figyelmet fordítani rá. Amennyiben a hús kiváló minőségű, akkor az elkészítés már sokkal könnyebb. Éppen ezért, nincs tökéletes recept.

Ismerni kell az alapanyagot és tudni kell, hogy mi készíthető belőle. Gondolok itt arra, hogy egy magyar tarka, borjú hús sokkal kevésbé alkalmas RARE állapotú steak elkészítéséhez, mint egy érlelt Angus. Egy asztalos sem fog pozdorjából asztalt készíteni, hiába van fából. Ezért a legfontosabb, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel és, hogy melyik hústípus mire alkalmas.
Sokaknak az első steak sütés nem hozza az elvártakat és csalódottan abba hagyják a próbálkozást. Pedig sokszor az emberi tényezők számítanak a legkevésbé.

Sorozatunkban végig vesszük az összes lehetőséget és a hozzájuk szükséges eszközöket. A Grilldepot séfjeként, megpróbálok mindenkinek segíteni abban, hogy egy igazán különleges és örömteli élmény legyen a Steak otthoni elkészítése, bármilyen eszközzel is láttok hozzá.

 

Szilágyi Zoltán,

Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Tesztek_ tippek_ tanácsok