Leírás
A legkisebb Kamado: Mobil, kis helyigény, 285mm-es grillrács 2-3 személynek.
Az Auplex Kamado faszenes grill több mint 3000 éves távol-keleti ételkészítési tradíciót ötvöz a mai modern technológiával. A kamadó számtalan előnnyel rendelkezik a hagyományos faszenes- vagy gázgrillekhez képest ugyan is nem csak grillezésre, hanem BBQ sütésre is alkalmas. A különböző méretű kamadók alapvető felépítése változatlan, a különbség kizárólag a méretben rejlik.
A 33cm-es grillben süthetsz lassan és alacsony hőfokon marha- és sertéshúsokat, füstölhetsz húsokat, halat, sajtot, süthetsz mini pizzát vagy más kenyérféléket, süteményeket, de akár a hirtelen beeső barátoknak egy gyors grillezésre is alkalmas, bár ne feledd, a mini kamadó csak 2-3 személyt szolgál ki egy sütés adag esetén!
A 33cm-es típus a legkisebb Kamado grillünk. A csupán 20kg-os súlynak köszönhetően mobil, ezért magaddal viheted kirándulásnál, nyaralásnál és lenyűgözheted a barátaidat például egy ütős, alacsony hőfokon sült pulled pork szendviccsel! Fontos tudnod, hogy a mini kamadó korlátozottabb lehetőségekre képes mint a normál, nagyobb típusok. A mini kamadóhoz nincs deflektor kőlapunk, mely az indirekt sütéshez szükséges. E helyett a minihez kompatibilis pizzakőlapot tudunk biztosítani, melyet a kapcsolódó termékeknél lentebb, vagy a kamado kiegészítők kategóriában megtalálhatsz.
Auplex minőség: 10 év garancia a kerámia testre
1000 °F (530 °C)! Ekkora hőt képes elviselni a Kimstone kerámiatest károsodás nélkül, melyre 10 év garanciát vállal a gyártó! Minden Kimstone grillsütőre jellemző a profi kivitelezés és a és kamado grillekre jellemző, hagyományos alapanyagok és hagyományos tojás forma. Tartós Mullit tűzálló kerámia test, zománcozott burkolat, rozsdamentes rugók, öntött vas kiegészítők és bambusz fa fogó. A gyártó és termékei CE, FDA, BSCI és ISO 9001:2000 tanúsítványokkal, certifikációkkal rendelkezik.
Tudtad? Egy kamadó több mint egy BBQ grill!
Az évezredes hagyományt őrző, vastag falakkal rendelkező kerámia grillsütő számtalan módon alkalmazható és minden egyes megoldásnál különleges ízélmény lesz az eredmény!
Barbecue: A legnépszerűbb technika kétség kívül a barbecue (BBQ), mellyel lassú sütéssel, alacsony hőfokon szaftos és omlós marha vagy sertés húsok süthetők. A BBQ egy külön műfaj, melynek végtelen formájú változata létezik a felhasznált hús, rub (szárazpác), füstölőfák és fűszerek által.
Kemence: Akár egy igazi kemence, a vastag hőtárolós kerámia fal, a faszén tüzelés, a minden oldalról sugárzó hő által klasszikus kemencés ételek is készíthetők. Csülök, pogácsa, kenyérlángos, de hőálló kerámia- vagy vaslábasban készíthető ételek is. Természetesen a méret okozhat némi kompromisszumot, hiszen a kamadók mérete jellemzően kisebb (de éppen ezért a felfűtés egyszerűbb).
Grill: Csak gyújtsd be a faszént, tedd fel a grillrácsot és már is indulhat a gyors grillezés. Steak, filézet csirkecomb, zöldségek...rövid idő alatt elkészíthetők, akár csak egy hagyományos faszenes grillsütőn.
Pizza és kenyérfélék: Hagyományos konyhai sütőben soha nem fogsz kapsz igazi pizza élményt. De egy kamadóval igen! Felfűtheted akár 350°C-ra és igazi olasz, vagy amerikai pizzát süthetsz (a pizzakő opcionális kiegészítő!). A pizza kívül pár perc alatt ropogós lesz, míg belül puha.
A 33cm-es méretű kamadó alapfelszereltsége (a csomag tartalma)
Kamado sütő
Állvány, hőmérő
Faszén rács
Alsó szellőző
Felső szellőző (állítható nyílás)
Zománcozott acél grillrács (285mm átmérő)
Garancia
Kerámia testre: 10 év
Egyéb alkatrészek firebox kivételével: 2 év
Hajszálrepedések a kamadó felületén, ez normális?
Igen, ez teljesen normális jelenség, az alábbi leírás segít ezt megérteni.
"Mi történik azonban, ha a mázak hőtágulása (alfája) nagyobb, mint a cserépé?
A máz ebben az esetben jobban akarna zsugorodni, mint a ráragadt cserép. Ha az egy vízszintes csempelap lenne, akkor a máz zsugorodása húzná magával felfelé a cserepet, ami kilépne a síkból és szélsőséges esetben felvenne egy „hamutartó” alakzatot. De ha a tárgyunk nem sík, hanem térbeli alakzat akkor, a cserép nem mozdul el a húzóerő hatására. A máz viszont továbbra is össze akar menni, tehát a máz belsejében egy húzófeszültség ébred. Minél nagyobb a hőtágulások különbsége a máz annál nagyobb húzófeszültségbe kerül, mindaddig amíg a húzófeszültség a mázat belülről szét nem szakítja. Vagyis a máz hajszálrepedéseken keresztül szétszaggatja magát. Ez a hamisítatlan hárisz jelensége.
Minél nagyobb a máz hőtágulása annál apróbbra, annál jobban szakítja szét magát a máz. Közismert a mázas kerámiák hárisz érzékenysége."
Forrás: https://ceramiccenter.hu/mazak/
Tehát emiatt a a jelenség miatt nem kell aggódni, sőt ez még erősebbé és ellenállóbbá teszi magát a kerámia grillt.