Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grill hírek és blog

BBQ pulykacomb

BBQ pulykacomb

A pulyka egy alap fogásnak számít a bbq világában. Nemcsak egyszerű vele dolgozni, de hálás alapanyag is. Kamadó sütőben így készíthetjük el.

BBQ tippek

BBQ tippek

Ha ősz, akkor barbecue. Mutatunk néhány fontos tényezőt, ha most kezdjük a BBQ-t.

BBQ sertés fej

BBQ sertés fej

Kevesen tudják, hogy sertés fejből készül az egyik legjobb tépett hús. Az USA-ban nemcsak BBQ felhasználásban népszerű ez az alapanyag, de a Roasted Pig is kedvelt fogás, ilyenkor ropogósra sütik a malac fejet.
Pulled Pork Szendvics, Chili-Lime Ranch szósszal

Pulled Pork Szendvics, Chili-Lime Ranch szósszal

A tépett húsnak számtalan felhasználási formája van. Ezért bátran lehet kísérletezni különböző hozzávalókkal. Legkedveltebb talán a szendvicsben való felhasználása. Most egy különleges, nyárias ízvilágú receptet szeretnénk megmutatni, melynek alapja a GrillDepot - Chili Lime RUB-ja.

BBQ Csirkecomb

BBQ Csirkecomb

Ennél egyszerűbb recept kevés létezik, mégis nagyon finom és közkedvelt fogás.

 
Tépett malacos szendvics

Tépett malacos szendvics

A Pulled Pork másnéven tépett malac, gyakorlatilag meghódította az országot az elmúlt években. Egyre több vendéglátó hely étlapján is szembe jön velünk.
Bár időigényes az elkészítése de semmiképp sem bonyolult. Pár alapvető szabályt kell követni, a többi a fantáziánkra van bízva.

Ősszel indul a kamado sütők időszaka

Ősszel indul a kamado sütők időszaka

A grillszezon lassan a végéhez ér, de a BBQ szezon igazából csak most indul. Ősszel is rengeteg alapanyag kerülhet felhasználásra egy megfelelő kerti sütőben.

Így süss eredeti, szaftos barbecue fogásokat!

Így süss eredeti, szaftos barbecue fogásokat!

Amit már is tisztázni kell, hogy a BBQ esetében SÜTÜNK és nem grillezünk. Itt már nem mindegy, milyen hőfokon és körülmények között történik a sütés.

Így érhetsz el alacsony hőfokon, lassú BBQ sütést az olcsóbb faszenes lemezgrillekben!

Így érhetsz el alacsony hőfokon, lassú BBQ sütést az olcsóbb faszenes lemezgrillekben!

A faszénnel vagy fával történő alacsony hőfokon történő, lassú BBQ sütés elsősorban az erre alkalmas BBQ szmókerekben és kamadókban lehetséges, mivel ezek a készülékek a kialakításuk, vagy vastag anyaguk miatt stabilan tartják a 100 – 120C fok hőmérsékletet. Még is, némi odafigyeléssel az olcsóbb lemezgrillekben sem lehetetlen küldetés. Ilyen eszközök például a gömbgrillek és a hagyományos faszenes grillek.