Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házilag füstölt só?

Házilag füstölt só?

A házi fűszersókat természetesen fogásaid ízesítésére használhatod. Egy jól sikerült üveg fűszersó nagyon sokáig meg színesíti ételeinket.

A füstölt só önmagában elegendő egy étel megízesítésére és a bolti ár töredékéért magunk is előállíthatjuk. 

Nemcsak húsok ízesítésére és pácoláshoz használhatunk füstölt sót, de a halak, zöldségek, saláták, levesek, snackek, szendvicsek, illetve akár az italok is tökéletes harmóniát alkotnak vele. Elkészítése nagyon egyszerű. Akár ajándéknak is remek választás lehet. Első lépésben a só kiválasztása a legfontosabb. Mindenképp nagyszemű sót válasszunk, mert ezek felületét tudja jobban átjárni a füst. A durva szemű tengeri só vagy a Himalája só tökéletes lehet erre a célra. A füstöléshez, szükségünk lesz egy grillre. Lényegében bármilyen grill alkalmas lehet erre a célra, ami zárható. 

Szükségünk lesz továbbá füstölő porra:https://grilldepot.hu/organic-smoke-cseresznyefa-fustolopor-3l-644 valamint egy
füst generátorra:https://grilldepot.hu/fustgenerator-220x220x45mm-593.

A füst generátort töltsük fel teljesen füstölő porral és helyezzük a grill tűzterébe. Gyújtsuk meg az egyik szélénél a forgácsot és kezdődhet a füstölés. A sót terítsük szét egy textil pelenkán vagy egy perforált sütőlemezen és helyezzük a grillrácsra. Fontos, hogy a grillben ne legyen több maximum 70 celsiusnál, különben a só olvadni kezd. A füstölés időtartama legalább 4 órát vesz igénybe. Ha sima tálcán történik a füstölés, 30 percenként keverjük meg a sót. Ezt követően hagyjuk kihűlni a sót és légmentesen záródó üvegben tároljuk. Sokáig meg színesíti ételeinket a házilag készített füstölt só.

Tartalomhoz tartozó címkék: Grillfűszerek_ rubok_ szószok