Nincs olyan grill parti ahol legalább egyszer ne kerülne fel hamburger hús a rácsra. A piac gyorsan igazodott és mostanra minden áruházban beszerezhető jobb minőségű hamburger hús. A marha húst javasolt minden esetben előnyben részesíteni. Ennek az íze a főszereplője szendvicsünknek.
Létezik gourmet és retro hamburger. A gyerekek nyitottabbak az egyszerűbb ízekre, így most a kettő közötti átmenetet mutatjuk be. Nagyon sok hamburger a ketchup, mustár, majonéz szószokra épül. Ha maradunk ezen szószoknál, akkor is tudunk valami újat és különlegeset készíteni.
Elkészítés
Tegyünk egy tálkába, 4 evőkanál, majonézt, 4 evőkanál ketchupot és egy teáskanál mustárt. Ezután reszeljük bele, 4 db csemegeuborkát. Picit önthetünk bele a csemege uborka levéből is, csak még finomabb lesz tőle. Már csak egy kevés fokhagyma porra van szükségünk, mielőtt alaposan összekeverjük. Ezután hagyjuk állni a hűtőben. Garantáltan nagy sikere lesz a hamburger szószunknak, akár mártogatóshoz is el lehet készíteni.
Mivel uborka már került a szószba, ezért a feltétek közül ez kimarad. Paradicsomot esetleg lilahagymát vágjunk nagyon apróra. Ez azért is jó, mert a nagy darab hagyma sok gyereknek nem ízlik. Viszont apró formában nem fog annyira dominálni. Már csak saláta kell és a nagy részével meg is vagyunk.
Ezután üzemeljük be a grillünket! Amikor a faszén már parázslik akkor kezdhetjük a sütést.
Először a félbevágott zsemléket pirítsuk meg. A pirított zsemle, kevésbé szívja magába a hamburger szószt. A buci mindkét felét kenjük meg a házi szószunkkal, majd az aljára tegyük a salátát, a tetejére pedig az apróra vágott hagymát és paradicsomot. A legvégén a húst süssük meg. A marhahús közepébe nyomjuk bele a hüvelyk ujjunkat. Mivel a közepe sül meg a legkésőbb érdemes ott vékonyabbra kialakítani.
Oldalanként 4-5 perc elegendő. Ha zárható a grillünk fedele, nyugodtan fedjük le. Mi a GrillDepot Hibachi Style Grillen készítettük, itt a parázs közelsége garantálja, hogy jól készül el a hús. Már csak a zsemlékre kell helyezni a húst és fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat minden gyereknek!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf