A báránycomb szeleteket Kamado grillsütőben érdemes elkészíteni, hogy omlós, illatos végeredményt kapjunk. A lassú sütés ennek a hús típusnak is nagyon jól áll. A húst dörzsöljük be jó minőségű mustárral, kicsit sózzuk és borsozzuk! Ezután tegyük a 120 celsiusra melegített grillsütőbe.
A mártáshoz, szükségünk lesz jó minőségű görög joghurtra (2 dl), Feta sajtra (5 dkg), friss mentalevélre és kicsi lime levére. Feta sajt helyett használhatunk krémfehérsajtot is. A hozzávalókat kavarjuk össze alaposan és hűtőben hagyjuk állni!
A hús szeleteket 2 óra sütés után késznek tekinthetjük, 80-85 Celsius maghőmérsékletnél kapunk tökéletesen omlós végeredményt. Érdemes pihentetni fogyasztás előtt.
Pirított lepénnyel vagy pitával fogyaszthatjuk. A joghurtos mártogatós pedig nagyon jól passzol a bárányhús ízéhez.
Ezzel a recepttel pillanatok alatt mediterrán élményt varázsolhatunk az asztalra. Kísérletezőknek is bátran ajánljuk, hiszen rengeteg lehetőség van köretek és mártások tekintetében is.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf