Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezett báránycomb

Grillezett báránycomb

Az igazán forró napokon, gyakran kerülnek terítékre mediterrán fogások. A görög konyha meglehetősen népszerű az egész világon és évszázados hagyományokkal bír. Ebben a receptben, egy bárányból készült egyszerű fogást mutatunk be.

A báránycomb szeleteket Kamado grillsütőben érdemes elkészíteni, hogy omlós, illatos végeredményt kapjunk. A lassú sütés ennek a hús típusnak is nagyon jól áll. A húst dörzsöljük be jó minőségű mustárral, kicsit sózzuk és borsozzuk! Ezután tegyük a 120 celsiusra melegített grillsütőbe.

A mártáshoz, szükségünk lesz jó minőségű görög joghurtra (2 dl), Feta sajtra (5 dkg), friss mentalevélre és kicsi lime levére. Feta sajt helyett használhatunk krémfehérsajtot is. A hozzávalókat kavarjuk össze alaposan és hűtőben hagyjuk állni!

A hús szeleteket 2 óra sütés után késznek tekinthetjük, 80-85 Celsius maghőmérsékletnél kapunk tökéletesen omlós végeredményt. Érdemes pihentetni fogyasztás előtt. 

Pirított lepénnyel vagy pitával fogyaszthatjuk. A joghurtos mártogatós pedig nagyon jól passzol a bárányhús ízéhez. 

Ezzel a recepttel pillanatok alatt mediterrán élményt varázsolhatunk az asztalra. Kísérletezőknek is bátran ajánljuk, hiszen rengeteg lehetőség van köretek és mártások tekintetében is.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek