Az édes ízek tökéletesen alkalmasak egy hús elkészítéséhez, főleg ha abban gyömbér narancs és méz is szerepel. A következő receptből kiderül, hogy nemcsak a mézeskalács vagy forralt bor nélkülözhetetlen ízesítői ezek. A recept elkészítése nem időigényes. Az egyszerűsége teszi tökéletessé.
Szükségünk lesz ujjnyi vastag sertés szűz szeletekre, melyeket alaposan szárazra törlünk. A páchoz pici reszelt gyömbért, 2 evőkanál frissen facsart narancs levét, 2 evőkanál mézet, illetve csipetnyi sót és borsot keverünk össze egy tálkában. Alaposan összekeverjük, majd ebben megforgatjuk a hús szeleteket.
180 celsius fokra előmelegítjük a grillt. Majd forró rácson mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként 2 perc elegendő. Mikor kellemesen karamellizált kérget kapunk, akkor tekinthetjük késznek. Fontos hogy ne süssük szárazra! Köretnek grillezett burgonyát vagy akár édesburgonyát is készíthetünk, melyet a végén fokhagymás olajjal ízesíthetünk.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf