Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ünnepi menü - Gyömbéres-narancsos grillezett szűz

Ünnepi menü - Gyömbéres-narancsos grillezett szűz

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kamado grillek megjelenésével és a BBQ térhódításának köszönhetően évről évre több magyar család dönt a grillezett karácsonyi menü mellett. A hideg beköszöntével előtérbe kerülnek a mézes, gyömbéres, narancsos ízvilágok. Ezért hoztunk egy jellemzően téli ételt, amely tökéletesen megállja a helyét az ünnepi asztalon is

Az édes ízek tökéletesen alkalmasak egy hús elkészítéséhez, főleg ha abban gyömbér narancs és méz is szerepel. A következő receptből kiderül, hogy nemcsak a mézeskalács vagy forralt bor nélkülözhetetlen ízesítői ezek. A recept elkészítése nem időigényes. Az egyszerűsége teszi tökéletessé.



Szükségünk lesz ujjnyi vastag sertés szűz szeletekre, melyeket alaposan szárazra törlünk. A páchoz pici reszelt gyömbért, 2 evőkanál frissen facsart narancs levét, 2 evőkanál mézet, illetve csipetnyi sót és borsot keverünk össze egy tálkában. Alaposan összekeverjük, majd ebben megforgatjuk a hús szeleteket.

180 celsius fokra előmelegítjük a grillt. Majd forró rácson mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként 2 perc elegendő. Mikor kellemesen karamellizált kérget kapunk, akkor tekinthetjük késznek. Fontos hogy ne süssük szárazra! Köretnek grillezett burgonyát vagy akár édesburgonyát is készíthetünk, melyet a végén fokhagymás olajjal ízesíthetünk.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán

Grilldepot séf


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek