Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tejszínes Grill Cannelloni

Tejszínes Grill Cannelloni
Az olasz tésztaételek meghódították az egész világot és a tésztafélék sokszínűségének köszönhetően mindenki találhat kedvére valót, amit akár egy kamado grillben is elkészíthet. 

Ezúttal egy cannelloni tészta lesz az egyik főszereplő. Különleges formájának köszönhetően, egy letisztult végeredményt kaphatunk, amely egy romantikus vacsorán is megállja a helyét.
Az olasz konyha nem igazán időigényes.
Nagyon sok olasz háziasszony azt mondja, hogy a mediterrán éghajlat miatt, nem szívesen tölti a napja nagy részét a konyhában. Ezért is lettek a receptek többnyire egyszerűek.
Ez is egy könnyebben elkészíthető fogás, melyet a kamado sokoldalúságának köszönhetően, grillben is kipróbálhatunk.

Hozzávalók:

  • 1 doboz Cannelloni tészta
  • 400 gramm darált sertéshús
  • 500 ml tejszín
  • 150 gramm parmezán
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • Zöldfűszerek
  • Szárított paradicsom

Elkészítés:

Melegítsük fel a Kamadót 150 Celsiusra!
Az apróra vágott vöröshagymát, fém serpenyőben a grillre helyezünk, pici olajat teszünk hozzá, aztán lezárjuk a kupolát és 3-4 percig hagyjuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a paradicsomlevet, sót és zöldfűszereket. Ha magunk daráltatjuk és nem készen vesszük a húst, soha ne a combot válasszuk, próbáljunk lehetőleg zsírosabb részt venni, mint például a tarja!



Ha minden a serpenyőbe került alaposan keverjük össze és zárjuk le a Kamadót! A faszénnek köszönhetően lesz egy enyhén füstös íze a töltelékünknek, amely nagyon sokat hozzá tud tenni a végeredményhez. Miután a hús kifehéredett és elkészült vegyük ki a grillből és várjuk meg ameddig teljesen kihül. Csak hideg tölteléket tegyünk a cannelloniba, különben a tészta megnyílik. Miután beletettük a tölteléket a tésztákba, tegyük őket egy kisebb tepsibe.
Forraljuk fel a tejszínt, tegyünk bele pici sót, parmezánt, zöldfűszereket és szárított paradicsomot esetleg fokhagymát. Ezután öntsük bele a tepsibe. Én azt szeretem, ha a tészta teljesen felveszi az összes tejszínt, aki több mártást szeretne, annak több tejszínre lesz szüksége.
Tegyük be a grillbe és ameddig a tészta teljesen puha nem lesz addig süssük.
Tökéletes ebéd vagy akár vacsora lehet belőle.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán 
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek