Ezúttal egy cannelloni tészta lesz az egyik főszereplő. Különleges formájának köszönhetően, egy letisztult végeredményt kaphatunk, amely egy romantikus vacsorán is megállja a helyét.
Az olasz konyha nem igazán időigényes. Nagyon sok olasz háziasszony azt mondja, hogy a mediterrán éghajlat miatt, nem szívesen tölti a napja nagy részét a konyhában. Ezért is lettek a receptek többnyire egyszerűek.
Ez is egy könnyebben elkészíthető fogás, melyet a kamado sokoldalúságának köszönhetően, grillben is kipróbálhatunk.
Hozzávalók:
- 1 doboz Cannelloni tészta
- 400 gramm darált sertéshús
- 500 ml tejszín
- 150 gramm parmezán
- 1 dl paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- Zöldfűszerek
- Szárított paradicsom
Elkészítés:
Melegítsük fel a Kamadót 150 Celsiusra!
Az apróra vágott vöröshagymát, fém serpenyőben a grillre helyezünk, pici olajat teszünk hozzá, aztán lezárjuk a kupolát és 3-4 percig hagyjuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a paradicsomlevet, sót és zöldfűszereket. Ha magunk daráltatjuk és nem készen vesszük a húst, soha ne a combot válasszuk, próbáljunk lehetőleg zsírosabb részt venni, mint például a tarja!
Ha minden a serpenyőbe került alaposan keverjük össze és zárjuk le a Kamadót! A faszénnek köszönhetően lesz egy enyhén füstös íze a töltelékünknek, amely nagyon sokat hozzá tud tenni a végeredményhez. Miután a hús kifehéredett és elkészült vegyük ki a grillből és várjuk meg ameddig teljesen kihül. Csak hideg tölteléket tegyünk a cannelloniba, különben a tészta megnyílik. Miután beletettük a tölteléket a tésztákba, tegyük őket egy kisebb tepsibe.
Forraljuk fel a tejszínt, tegyünk bele pici sót, parmezánt, zöldfűszereket és szárított paradicsomot esetleg fokhagymát. Ezután öntsük bele a tepsibe. Én azt szeretem, ha a tészta teljesen felveszi az összes tejszínt, aki több mártást szeretne, annak több tejszínre lesz szüksége.
Tegyük be a grillbe és ameddig a tészta teljesen puha nem lesz addig süssük.
Tökéletes ebéd vagy akár vacsora lehet belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán
Grilldepot séf