Igazán bőkezű az Ősz és érdemes ezt kihasználni. Kézenfekvő, hogy a sütőtök minden szupermarket polcán szembe jön velünk. Ha egy nagyobb darabot sütünk meg a maradékot lefagyaszthatjuk vagy akár kereshetünk más felhasználási formát.
Ezúttal egy sütőtök pesto receptet mutatunk be, amely szendvicsekhez, pizzákhoz illetve tésztaételekhez is tökéletes.

Hozzávalók:
- 50 dkg Sütőtök
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 evőkanál olíva olaj
- 10 dkg dióbél vagy sült gesztenye
- Kakukkfű
- Őrölt szerecsendió
- Só
- Bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sütőtököt bármilyen grillben megsüthetjük. A konyhai sütővel szemben, a faszenen sült tök íze sokkal aromásabb. Ameddig sül a tök, a száraz alapanyagokat egy aprítógépben összevágom. Nagyon jól passzol a dióbél is hozzá de sült gesztenyével az igazán finom, ilyenkor mindkét alapanyaghoz könnyedén hozzáférhetünk.
Miután apróra vágtuk az aprítógépben a hozzávalókat, hozzá kanalazzuk a sütőtök belsejét és az olíva olajat. Alaposan leturmixoljuk és ha szükséges még sózzuk.
Ezután fogyasztható azonnal, de hűtőben egy hétig is eláll.
Garantált őszi kedvenc lesz belőle és az elkészítése is egyszerű. Bátran ajánljuk mindenkinek!
Jó étvágyat hozzá!
Szilágyi Zoltán,
Grilldepo séf