A henteseknél sokféle húsrész közül válogathatunk. Egyformán megtalálható bbq-ra és grillezésre alkalmas alapanyag is. Nézzük végig mire használhatóak.
Sertésfej: A fejrész az egyik legízletesebb alapanyag, amit bbq tartományban készíthetünk el. Leginkább a pofa résznek köszönhetően nagyon finom fogások készülhetnek.
Tarja: Egyaránt alkalmas szelethúsként való grillezésre, vagy egyben bbq tartományban készítve. Az elhíresült pulled pork is ebből készül. Megfelelően átszőtt zsírszövetekkel rendelkezik.
Karaj: Száraz és izmos húsrész. Emiatt kevésbé használható grillezésre. Töltve vagy göngyölve viszont alkalmas bbq sütőben való elkészítésre.
Szűzpecsenye: A legkiválóbb alapanyag, ha grillezésről beszélünk. Gyorsan elkészíthető és rendkívül ízletes.
Comb: Egy izmosabb része a házi sertésnek, amely legtöbbször sonka alapanyagként kerül felhasználásra. Természetesen nedvespáccal készítve, grillen is remek étel készülhet belőle. A nagyon kevés zsírszövet miatt bbq-zásra kevésbé alkalmas.
Csülök: A Csülök készítésnek nagy hagyománya van Magyarországon. Rengeteg étel fő hozzávalója. Hidegfüstölés mellett az egyik legjobban elkészíthető bbq alapanyag.
Dagadó: A töltött verziót talán mindenki ismeri. Ezért felhasználása inkább bbq sütőkben javasolt, magasabb hőfokon.
Oldalas: Sokak kedvence világszerte a sertésoldalas. A bbq oldalas mindenhol ismert. Éppen emiatt a felhasználása is smokerekben és bbq sütőkben a legelterjedtebb.
Császárhús: Legyen az grill vagy bbq, a császárhús nem fog csalódást okozni. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető alapanyag. A Pork Belly Burnt Ends nevű fogás fő hozzávalója.
Hasaalja szalonna: A bőrös hasaalja szalonnából akár Porchetta is készíthető. Ára nagyon kedvező. Felhasználása a grill és bbq világában nem igazán népszerű.
Lapocka: hasonló a felépítése a combhoz. Valamivel több zsír található rajta. Emiatt a grillezésen kívül használható bbq fogások elkészítésére is. Sokan készítenek ebből a részből is tépett húst.