Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marinád, avagy a grillezés legfontosabb kiegészítője.

Marinád, avagy a grillezés legfontosabb kiegészítője.
A grillezett hús, minden évszakban gyorsan elkészíthető. Különböző pácok segítségével tudjuk változatossá tenni kedvenc húsunkat a kedvenc grillsütőnkön.

A nedvespác, más néven marinád, elengedhetetlen grillhúsok esetében. A grillszezonban bátran kísérletezhetünk. Mutatunk pár ötletet, hogy feldobjuk a hétvégi fogásokat:

Három fő összetevő alkotja:

1. Sav (citromlé, ecet, mustár)

2. Zsíradék (olaj, vaj)

3. Fűszerek és ízesítők. (zöldfűszerek, fokhagyma, gyömbér)

Nézzünk pár recept ötletet, amivel feldobhatjuk a grillezett húsokat.

1. Citromos-fokhagymás pác

Hozzávalók:

- friss citrom leve

- zúzott fokhagyma

- só, bors

- olívaolaj

- friss petrezselyem

Igazi frissítő, mediterrán pác, amely tökéletesen passzol csirkéhez vagy házakhoz.

2. Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:

- méz

- mustár

- szójaszósz

- olívaolaj

- só, bors

Remek egyensúlyt biztosít a méz és a mustár harmóniája. Főként sertéshúshoz és csirkemellhez ideális választás.

3. Ázsiai stílusú pác

Hozzávalók:

- szójaszósz

- rizsecet

- szezámolaj

- reszelt gyömbér

- méz

Különösen jól illik, csirke és marhahúshoz. Egyedi és különleges ízt kölcsönöz ételeinknek.

4. Joghurtos fűszeres pác

Hozzávalók:

- natúr joghurt

- friss citrom leve

- zúzott fokhagyma

- só, bors

- friss mentalevél, petrezselyem, koriander.

Nemcsak csirkehús pácolására alkalmas, hanem saláta öntetként is remek választás.

5. Balzsamecetes pác

Hozzávalók:

- balzsamecet

- dijoni mustár

- olíva olaj

- barnacukor

- zúzott fokhagyma

Bármilyen hús típust választhatunk hozzá, aminek jól áll az édes-savanyú ízvilág.

Természetesen weblapunkon is találsz rengeteg finom szószt.

Nézz Szét nálunk!

http://grilldepot.hu/grill-bbq-fustoles-alapanyagok/bbq-szoszok-fuszerek/bbq-szoszok