Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezett kukorica recept

Grillezett kukorica recept

A grillezett kukorica az egyik legízletesebb nyári étel. Különleges ízű és egyszerűen elkészíthető.

Első lépésben a kukoricát előkészítjük főzéshez. Eltávolítjuk a leveleket és forró vízbe tesszük 8 percre. A forró vízből egy csipesz segítségével kivesszük és lecsöpögtetjük. Fontos, hogy ne hűtsük le hideg vízzel!

Mielőtt a grillre kerülne, fűszervajjal kenjük be az egész felületét. A vajhoz keverhetünk fokhagymakrémet, de akár friss zöldfűszereket is.

Ezután jöhet a grillezés, melynek köszönhetően nagyon sokat változik a kukorica íze. A forró rácsra helyezve folyamatosan forgassuk a kukoricát amíg minden oldala meg nem pirul. Ne ijedjünk meg ha megégne. Ez természetes jelenség és hozzá tartozik.

Ha minden oldala elkészült akkor már fogyaszthatjuk is, de ismét megkenhetjük fűszervajjal.

Nemcsak nyáron készíthetjük. A kihűlt főtt kukorica, fagyasztva eltartható. Így bármikor elő tudjuk venni és fogyasztani vagy grillezni.

A grillezett kukoricának több elkészítési módja van. Főzés nélkül is grillezhetjük és akár héjában is rá kerülhet a rácsra. Ilyenkor picit ajánlott vízbe áztatni a kukoricát, hogy a levelek ne gyulladjanak meg. Az elkészítése így lassabb és kevésbé karamellizált végeredményt kapunk.

Jó étvágyat hozzá!

Szilágyi Zoltán,
Grilldepot séf

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek