A rendezvény 2 napos, melyen számtalan program és koncert szórakoztatja a látogatókat. A második napon egy verseny is helyet kap a rendezvény területén.
Hamburger és BBQ oldalas kategóriában mérethetetik meg a csapatok magukat. Az idei évben is jelen volt a Grilldepot csapata, Nagy Bence és Szilágyi Zoltán személyében.
A verseny napján a sátor állítást követően következett a hús osztás. Sikerült szép oldalasokat választani, a papszelet eltávolítása és némi trimmelés után már kezdődhetett is a fűszerezés.
A hamburger alapanyaghoz darált marhát osztottak a szervezők. Itt az elsődleges feladat a faggyú hozzáadása volt. Minden versenyző, hozott faggyúval állíthatta be a megfelelő arányt. Továbbá az idei évben egy titkos alapanyag is kiosztásra került, melyet kötelezően fel kellet használni a hamburgerben.
Ez a hozzávaló a mazsola volt.
A mazsolát végül hosszas tanácskozás után rumba áztattuk, mely később apróra vágva az uborka lekvárba került.
Az oldalas pontosan ugyanúgy készült, ahogyan az előző évben is. Bízva abban, hogy ismét elnyeri a zsűri tetszését és sikerül ismét a dobogó felső fokára állni. Jó döntést hoztunk ezzel, hiszen megvédtük a tavalyi címünket.
A hamburger idén a következő hozzávalókból készült.
-briós buci
-rukkolás, mogyorós fetakrém
-szójaszószban sült hagyma
-2 db smash húspogácsa
-cheddar sajt
-bodzaszörpben sült bacon
-mazsolás-rumos uborka relish
-tortilla chips.
A hamburger idén a következő hozzávalókból készült:
- briós buci
- rukkolás, mogyorós fetakrém
- szójaszószban sült hagyma
- 2 db smash húspogácsa
- cheddar sajt
- bodzaszörpben sült bacon
- mazsolás-rumos uborka relish
- tortilla chips
Sajnos az idei évben ezzel a burgerrel nagy visszalépés volt. A 20 csapatból álló versenyen a középmezőnyben végeztünk.